Karolína Peake je pryč, Klaus je spokojený: Odklepl vyšší DPH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Karolína Peake je pryč, Klaus je spokojený: Odklepl vyšší DPH!

Sličná Karolína Peake, kterou Klaus označil za křehkou dívenku, možná po Vánocích položí na lopatky Nečasův kabinet.
Sličná Karolína Peake, kterou Klaus označil za křehkou dívenku, možná po Vánocích položí na lopatky Nečasův kabinet. (pro Aha! - Ladislav Křivan)

Karolína Peake (37, LIDEM) už si odnesla saky paky z ministerstva obrany a resort se vrací do »před-peakovských« kolejí. Prezident Václav Klaus (71) včera dočasně pověřil řízením ministerstva premiéra Petra Nečase (48, ODS), ten zase na místo prvního náměstka vrátil Vlastimila Picka (56) – Klausova koně, kterého Peake tak nemilosrdně vyšachovala. Vzápětí Klaus podepsal daňový balíček obsahující vyšší DPH, který chtěl dříve vetovat, a jehož neschválení by Nečasovi udělalo obrovský problém. Vypadá to tedy na směnný obchod: DPH za popravu Peak a návrat Picka. A v koalici je chaos. LIDEM už nechce vládnout s ODS a TOP 09. Padne vláda? Dopadne to dobře? Budeme předčasně volit? Aha! nastínilo možnosti…

Možnost č. 1 - Usmiřovačka

Vánoční cukroví a vaječný koňak možná udělají své a naštvaní »peakovci« přijdou v lednu do práce se smířlivou náladou. Domluví se s Nečasem, vzduchem prolítne pár lukrativních trafik, a když se najde něco pro Peake, pojede se dál.

Pravděpodobnost podle Aha!: 50 %

Možnost č. 2 - Návrat Bárty

Pokud LIDEM odejde z koalice, bude potřeba zaklepat na dávno zabouchnuté dveře a hledat poslanecké hlasy u Věcí veřejných. Obratný Nečas si to vyargumentuje. Vítu Bártovi, kterému dříve spílal, koneckonců zrušili rozsudek za korupci.

Pravděpodobnost podle Aha!: 30 %

Možnost č. 3 - Dříve k urnám

Jestli se věc úplně vymkne kontrole a nepřijde se na to, jak středopravé strany slepit, vyvolá silná levice hlasování a vládu pošle tzv. do pryč. Místo v květnu roku 2014 tak budeme možná volit už příští rok. Tak už začněte přemýšlet, koho!

Pravděpodobnost podle Aha!: 15 %

Možnost č. 4 - Vláda nevláda

I v menšině se dá vládnout. Kdyby zbyly jen ODS a TOP 09, musely by k prosazení svých návrhů »ukecávat« další strany a dlouze se s jejich poslanci dohadovat. Vzhledem k tomu, co už prošlo za šílené »reformy«, by to možná bylo pro lidi to nejlepší.

Pravděpodobnost podle Aha!: 5 %

Daňov ý balíček Co nás čeká příští rok?

  • Vyšší daně pro bohaté.
  • Omezení v ýdajových paušálů pro živnostníky.
  • Konec slevy na dani z příjmu pro důchodce.
  • Zvýšení obou sazeb DPH na 15 a 21 procent, a tedy zdra žení téměř všeho.
  • Zrušení tzv. zelené nafty.
  • Vyšší daň z převodu nemovitosti (nově 4 procenta).
Přečtěte si
zuzik77
5. 1. 2013 • 17:25

Jak tam vždycky sedí a tváří se jak kakabus Jako že tohle už se nedá poslouchat. A její výraz při řeči Ratha tenkrát, to byla na facku..Tak ať tam nesedí, když se jí tam nelíbí!

va45
27. 12. 2012 • 01:16

Hm hlavně budeme vzpomínat na tu rozkradenou republiku o co se přičinil Klaus.Víš co spláchni se do hajzlu a nezapomeň za sebou sklopit poklop vole.

jarypadlo
23. 12. 2012 • 11:02

a tam taky patří.Nebyla zvolena a podobné zneužití /ne/žákonností by mělo být natvrdo trestné.Ostatně-proč by měla brát plat ministra když neví nic o kanónech a pistolích atd.Hlavně by svému manželovi lobbovala za emerickou výbavu naší armády a tedy tunelovala rozpočet a zaprodávala celou ČR.

rejpal3
23. 12. 2012 • 10:30

Tak vážení, Václav Klaus neměl jinou možnost než vyšší DPH podepsat - byl postaven v závěru roku před podpis něčeho, s čím nesouhlasí a co považuje za nepřínosné. Jenže kdyby nepodepsal, snesla by se na jeho hlavu vlna kritiky, že způsobil propad v příjmech rozpočtu, který se zvýšenou DPH počítá - on ale ten propad přijde stejně, protože ta daň absolutně, ale absolutně NIC nevyřeší. Kéž by měl prezident větší pravomoc a právo VETA. Na Václava Klause budete ještě jednou všichni vzpomínat s nostalgií - vzorně reprezetuje náš stát a stojí si za svým názorem - jmenujte mi další politiky, kteří nejsou kam vítr, tam plášť a kteří nelezou EU a dalším do zadnice...

bobosa
23. 12. 2012 • 00:40

At uz ten ksindl tahne z hradu do pi..ci..koko.t nicemu nerozumi..ja bych jim nejradeji zhodil na hrad atomovou bombu...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.