Vyrobte si sami: Originální přáníčko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyrobte si sami: Originální přáníčko!

Hotovo!
Hotovo! (Foto ara)

Už jste rozeslali vánoční blahopřání? Že jsou drahá? A co být letos trochu nápaditý? Vyrobit si papírové přáníčko není žádná věda. Můžete je pak příbuzným či známým poslat poštou, ale ozdobit jimi i dárek či je použít jako jmenovky. A na rozdíl od úklidu se do jejich výroby rády zapojí i děti.

Co budete potřebovat?

Čtvrtku, malý řezáček nebo nůžky, lepidlo a pravítko.

1. Překreslete soba a parohy podle šablony, velikost si přizpůsobte podle podkladové čtvrtky. Na tu zároveň zvýrazněte, kam je později nalepíte.

2. Parohy uprostřed přeložte, spodní dílky pak ohněte na druhou stranu.

3. Hlava soba – oba velké díly uprostřed přehněte na stejnou stranu. Tři menší díly a také dílek oddělující hlavu od krku ohněte proti.

4. Naneste lepidlo na nejmenší dílek sobí hlavy, přehněte ji dopředu a dílek přilepte zezadu k »temeni«.

5. Přilepte parohy na blahopřání v místě označeném tečkovanou čarou. Pak nalepte zbytek hlavy. Počkejte, až bude lepidlo zaschlé! Pak kartičku přivřete a všechny ohyby znovu »oživte«.

6. Teď přichází na řadu barvičky, vzkazy, blahopřání. Pokud chcete, můžete sobovi přimalovat nebo přilepit huňatý krk, namalovat mu rolničky. Nebo si vytiskněte fotografii někoho z rodiny a posaďte mu ho na záda.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.