Masakr na americké škole: Některé děti střelil i 11krát! Střílet ho učila matka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Masakr na americké škole: Některé děti střelil i 11krát! Střílet ho učila matka!

Nancy Lanzaová
Nancy Lanzaová (Reuters)

Šílence Adama Lanzu (†20), který v pátek zavraždil svou matku, 20 dětí a šest učitelek, naučila střílet právě jeho matka Nancy (†52)! Byla to velká milovnice zbraní a své syny často brala na střelnici.

Lanzová měla doma pět zbraní – dvě pistole, dvě lovecké pušky a jednu poloautomatickou pušku, podobnou těm, které používají vojáci v Afghánistánu. „Byla na ně velmi hrdá. Milovala zbraně,“ řekl její známý Dan Holmes. Její syn Adam si ovšem ke zbraním vybudoval zvrácení vztah – viděl v nich klíč ke svému šílenému činu.

O jeho motivu se sice zatím jen spekuluje, nicméně soudní patolog oznámil, že s tak brutálním útokem se dosud nesetkal. Každou ze svých 26 obětí ve škole totiž střelil nejméně třikrát a z některých těl při pitvě vyjmuli až 11 kulek! A i vlastní mámu popravil zcela nesmlouvavě – doma jí pohlédl do očí a ustřelil jí hlavu!

Adamův otec Peter se jeho řádění dozvěděl až médií. S jeho matkou se totiž rozvedl v roce 2009 a s novou manželkou žije v New Jersey. „Soucítím s těmi, kdo ztratili blízké a se zraněnými. Pořád tomu nemohu uvěřit, hledám odpovědi a ptám se proč?“ oznámil šokovaný otec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.