Nerozlučné kamarádky Iveta (†15) a Veronika (†15) žily i zemřely společně. Pohřby ale budou oddělené! Proč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nerozlučné kamarádky Iveta (†15) a Veronika (†15) žily i zemřely společně. Pohřby ale budou oddělené! Proč?

U místa neštěstí vzniklo pietní místo.
U místa neštěstí vzniklo pietní místo. (Marek Hofman)

Smutek drtí rodiny a kamarády Ivety a Veroniky (obě †15), které zemřely nešťastnou náhodou v seníku u Ledenic na Českobudějovicku. Nejraději by vzali čas zpátky, aby mohli dívky zachránit. To jediné, co pro ně ale mohou udělat, je poslední rozloučení...

Pohřeb obou dívek by měl být koncem tohoto týdne. Přesné datum ani místo ještě včera nebylo určeno. Dívky, které bez sebe neudělaly ani krok, ale společně pohřbené nebudou. Každá z rodin se s nimi rozloučí zvlášť. „Holky, co jste nám to udělaly. Je to strašné. Mějte se tam nahoře v nebi dobře. Nikdy na Vás nezapomeneme,“ přidal vzkaz na stránky k jejich pietě kamarád Ondřej.


Zdrcené rodiny dívek, které patřily mezi premiantky, s nikým nekomunikují. Na škole vlají černé prapory. Žáci a učitelé drželi za mrtvé minutu ticha. „Snažil jsem se s žáky diskutovat o tom, co se stalo. Byly to bezproblémové dívky a je mi jich nesmírně líto. Obě chodily do jedné třídy,“ uvedl ředitel školy Josef Cukr.

Pitva potvrdila: Udusily se

Včera dopoledne proběhla pitva. „K případu se už dále vyjadřovat nebudeme, vyšetřování stále pokračuje,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura. Podle důvěryhodného zdroje pitva nepotvrdila cizí zavinění, ale odhalila, že vodka s džusem, které se našly na místě, patřily jim. Pravděpodobně si obě dívky trochu popily, pak začaly přelézat balíky slámy, do nichž zapadly a udusily se. „Těla budou vydána příbuzným k pohřbení,“ potvrdil jeden z pracovníků patologie v Českých Budějovicích.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.