Osmiletou dívku ubil paličkou na maso, aby dosáhnul erekce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Osmiletou dívku ubil paličkou na maso, aby dosáhnul erekce!

Fotografie
Fotografie (internal)

Do chlebníku si vedle láhve vodky schoval paličku na maso. Měl už v lesíku svoje místo a nešel tam číhat poprvé, už jen sledovat ženy ho vzrušovalo. Stanislav Večeřa (42) z Kopřivnice dobře věděl, že v horkém červencovém dnu nebude díky nedalekému koupališti o osamocené dívky nouze.

V pátek 28. července 1995 oznámil ustaraně otec Veroniky (8) z Ženklavy na Novojičínsku, že od odpoledne pohřešuje dceru. Okamžitě se rozběla pátrací akce. Dívenku našli navečer zavražděnou nedaleko lesní pěšiny. Vše nasvědčovalo sexuálnímu zločinu. „Nikdy nezapomenu na oči mrtvé dívky. Žalostný výraz na její tváři jako by říkal: Proč já, tak mladá, musím zemřít!“ popsal statní zástupce Česlav Kubíček.

„V životě jsem neměl pohlavní styk. Několikrát jsem se o něj pokoušel, ale když k němu mělo dojít, odeznělo ztopoření. Tu dívenku jsem nezneužil proto, že by měl přitahovala věkem, ale proto, že jsem si na starší netroufal,“ řekl u prvního výslechu. Zárověň popsal, jak Veroniku srazil z kola, několikrát ji uděřil paličkou a škrtil páskem. Přesto se jí podařilo utéct. Nakonec ji dohnal a ubodal. „Slyšel jsem zvuk, jako když se něco stane s čerpadlem. Mám dojem, že jsem jí dal poslední ránu do srdce,“ pokračoval. A jak vyplynulo z výsledků pitvy, nemýlil se.

Podle výpovědí svědků, kteří v lese vídali hubeného muže sedícího za stromem, kriminalisté vytipovali právě Večeru, který se již v minulosti pokusil znásilnit dvě dívky, osmiletou a osmnáctiletou. V lednu 1996 dostal doživotí, o měsíc později se v mírovské věznici oběsil.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Autor:  rbj

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.