Odhalení britských vědců: Jací jste podle snídaně? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Odhalení britských vědců: Jací jste podle snídaně?

Rychle zhltnout něco malého? Podle britských vědců jste prý trochu konfliktní typ.
Rychle zhltnout něco malého? Podle britských vědců jste prý trochu konfliktní typ. (Profimedia.cz)

Snídaně. Úplně běžná věc. Možná byste se ale divili, na co v nejnovějším průzkumu přišli britští vědci. To, zda a jak snídáte, podle nich prozradí, co jste vlastně za člověka, jací jste partneři, jak hospodaříte s penězi. Tak schválně, jak jste na tom vy?

Ráno zásadně nejíte

Ztrácet ráno čas přípravou snídaně? Zbytečné! To si raději přispíte a prvním jíd-lem je oběd.
Jací jste: Pohodář, který si s ničím hlavu neláme. Velmi přátelský, milý a spole-čenský. Jste diplomat, který dokáže stmelit kolektiv. Nevýhodou je vaše občasná nerozhodnost.
Vaše vztahy: Jste spíše pomalejší. O všem hodně přemýšlíte a neřeknete hned, co si myslíte. Při navozování známosti jste spíše lovený než lovec. Jste váhavěj-ší, ale zato solidnější.
Vy a peníze: Peníze milujete a nejraději byste neutratili ani korunu. Ano, jste škrt. Strýček Skrblík je proti vám štědrý bohatýr.

Pijete jen kávu nebo čaj

Jídlo je zbytečné, stačí jen něco teplého do sebe a rychle do pracovního procesu.
Jací jste: Máte jasno o životě. Přesně víte, co chcete, a jdete si za tím. Milujete výzvy, krizové situace zvládáte na jedničku. Jste vůdčí typ, ale málokoho si při-pustíte k tělu.
Vaše vztahy: Hledáte osobu, která vám poskytne pocit zázemí a klidu. Román-ky na jednu noc vám nic neříkají. Naopak jste schopný si milenku v tajnosti udr-žovat celý život.
Vy a peníze: Váš běžný účet máte pod kontrolou. Každý měsíc pečlivě studuje-te příjmy a výdaje. Nekupujete zbytečnosti, ale jen potřebné věci.

Snídáte nepravidelně

Jednou ano, podruhé ne – podle času. Zkrátka, jak to zrovna vyjde.
Jací jste: Váš život je nevyvážený, »protéká« vám mezi prsty. Občas si s ním nevíte rady, jste věčně nespokojení a náladoví. Když ale někdo z blízkých v úz-kých, obětujete se pro něj.
Vaše vztahy: Partnerský život s vámi není jednoduchý. Nemluvíte o svých po-třebách, spíše se zabýváte tím, co kdo udělal nebo neudělal dobře. Domluvit si rande je pro vás problém.
Vy a peníze: Stále se snažíte najít lépe placenou práci. Zaměstnání měníte jako chameleon barvy. Nikde ale dlouho nevydržíte.

Snídani v rychlosti zhltnete

Snídat se prostě má, a toho se držíte. Dáte si ale jen něco rychlého – jogurt s ovocem, obloženou housku, koláč…
Jací jste: Máte smysl pro formu, detail a styl, jste vášnivý a trochu konfliktní typ. Nesnášíte stereotyp. Občas máte sklon propadat depresi.
Vaše vztahy: Na pravou lásku jste ochotní si počkat. Hodně o všem přemýšlíte. Když už někoho pozvete na rande, máte vše dokonale připravené. Pro partnera budete velkou oporou.
Vy a peníze: Rozhazujete a neřešíte, co si můžete a nemůžete dovolit. Peníze pro vás nikdy nebudou na prvním místě. Žijete ze dne na den. Co bude zítra, to je vám fuk.

Nevyrušovat, snídaně je rituál

To jsou hody. Zastáváte pravidlo, že ráno se má jíst pomalu, snídani si vychutnat a den začít s pěkně plným žaludkem!
Jací jste: Puntičkář, to vás dokonale vystihuje. Potrpíte si na kvalitu, nesnášíte nejistoty, nečekané události. Zároveň jste ale plachý, nepříliš společenský typ.
Vaše vztahy: Nejraději byste toho druhého měli jen pro sebe a zamkli ho doma na sto západů. Jste rodinný typ, pro lásku uděláte doslova všechno. Když vás ale někdo zklame, pálíte mosty.
Vy a peníze: Víte, kam investovat, nebojíte se riskovat. A peněz si umíte oprav-du užít.

Autor:  dan

Přečtěte si
joynkaa
9. 12. 2012 • 21:26

doplnila bych z vlastní zkušenosti: Snídám pravidelně, ale ne rituálně. Tedy mi chybí přivlastňování si partnera, jak to popisují oni vědci. Můj syn snídani prostě sní - když ji má nachystanou. Jinak se tím nezatěžuje a sní až svačinu - jejda... Tenhle typ jim tam chybí - rozhodně to ale nebude nepravidelné snídání, protože někdy snídá u své přítelkyně a tam tedy přehled nemám... A teď má drahá polovička: Není zásadní v tom, že by nesnídal. Prostě ráno nemá chuť na jídlo a já to docela chápu. Taky mi trvalo, než jsem si snídaně začala dopřávat (a to jen proto,že mi nabulíkovali dietáři, že pak nebudu mít vlčí hlad - není to pravda! Nevěřte jim! Tím víc se rozjíte už od rána a kila neubydou ani po správném stravování).. Ale že by byl skrblík - to mě teda britové naštvali. On je "jen" finančně gramotný a s penězy umí nakládat tak, jak jsem to nikdy neviděla ani u sebe Měli by spíš pochopit, že my lidi se nedáme zaškatulkovat...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.