Otrávila dceru fridexem: Má naději na nižší trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Otrávila dceru fridexem: Má naději na nižší trest!

Veronika S. (28) nechala dceru vypít otrávený čaj.
Veronika S. (28) nechala dceru vypít otrávený čaj. (Profimedia.cz)

V base měla krutá matka strávit 25 let. Teď se možná dočká mírnějšího trestu. Veronice S. (28) z Nejdku na Karlovarsku, která se před dvěma lety pokusila drasticky otrávit dceru Terezku (8) fridexem, zažehl ústavní soud plamínek naděje na nižší trest.

Soud vyhověl její stížnosti, že délka pobytu ve vězení je nepřiměřená, a vyzval justici, aby využívala výjimečné tresty opatrně. Případ tak bude znovu řešit Krajský soud v Plzni. Trest tentokrát zřejmě nepřekročí hranici 20 let. V srpnu roku 2010 dala Veronika S. své tehdy šestileté dceři, která se vrátila po víkendu stráveném u otce, vypít čaj, do nějž nalila nemrznoucí chladící kapalinu do auta.

Chtěla se prý tak pomstít bývalému manželovi a otci malé Terezky, aby na něj padla případná vina. Dívence, která měla křeče a poruchy vědomí, matka zavolala záchranku až po několika hodinách. Otravu ale zamlčela. Terezku se však podařilo zachránit. Nyní ji vychovává její otec, s matkou se nevídá.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.