Noví majitelé domu, kde Miloslav Širůček vyvraždil svou rodinu: Jsme tu šťastní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Noví majitelé domu, kde Miloslav Širůček vyvraždil svou rodinu: Jsme tu šťastní!

Ivana Lutovská má pro strach uděláno. V prokletém domě vychovává dvě děti.
Ivana Lutovská má pro strach uděláno. V prokletém domě vychovává dvě děti. (Aha! - Marek Hofman)

Tohle je dům hrůzy, kolem něhož všichni obyvatelé z Tučap na Táborsku chodí s děsem ve tváři. Aby ne! Zítra uplyne přesně osm let, co v jeho zdech Miloslav Širůček (33) brutálně zabil své rodiče i bratra. Přesto se našli lidé, kteří dům jako z hororu koupili a vychovávají v něm dvě děti.

Na tu tragédii vzpomíná celá obec. Tehdy 25letý Širůček zastřelil otce (†48), matku (†45) a uškrtil svého mladšího bratra Davida (†24). Za svůj čin dostal doživotí. Minulost už ale neděsí nové obyvatele domu. „Jsme tu spokojení, žádné duchy nevidíme. Je to dům jako každý jiný. Lidé se nás ptali, jestli se tu nebojíme, ale opravdu jsme tu šťastní,“ svěřila se Aha! Ivana Lutovská (35), která tu žije s partnerem a dvěma dětmi.

Její přítel Ladislav koupil dům před pěti lety spolu s tehdejší manželkou. Po rozvodu se do něj nastěhovala paní Ivana. „Řekl mi, co se v tom domě stalo a jestli mi to vadí. Odpověděla jsem, že ne. Byla jsem sice trochu zaskočená, protože jsem ten případ znala z televize a z novin, ale pak jsem se s tím srovnala. Uvnitř je všechno předělané,“ dodala mladá žena, která je na mateřské.


Jiný názor na bydlení v domě hrůzy má sousedka z vedlejšího domu. Myslí si, že barák je prokletý! „Už v historii tu bydlela rodina, která přišla o tři své syny. Jeden padl ve válce, druhý spáchal sebevraždu a třetí zemřel na vážnou nemoc. Nebydlela bych tam ani za zlaté tele,“ dodala žena.

Co se tehdy stalo?

Vraždil a v hospodě řekl, že zabíjel králíky!

Brutální vražda se stala v pondělí 22. listopadu 2004 navečer. Miloslav Širůček, který měl dlouhodobé spory se svými rodiči, nejprve zabil otce. Když přišla domů matka, popravil ji také a oba schoval pod postel. Pak šel do hospody. Hosté si všimli, že je od krve. Ptali se ho, proč je špinavý a on jim řekl, že zabíjel králíky, a pořádně velké! Pak se vrátil domů, a když přišel bratr, dohnal ho ve sklepě a brutálně uškrtil šusťákovými kalhotami a zahrabal pod uhlí.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.