Pobodaná učitelka: Z nemocnice je doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pobodaná učitelka: Z nemocnice je doma!

zraněná učitelka Alena R. (61) je už v domácím léčení.
zraněná učitelka Alena R. (61) je už v domácím léčení. (Aha!)

Konečně doma! Učitelka Alena R. (61), kterou minulé pondělí pobodal její žák Jakub (14) v kabinetu rakovnického Gymnázia Zikmunda Wintra, opustila nemocnici. Ačkoli ji s dvanáct centimetrů hlubokou ranou v zádech převážel do pražské nemocnice vrtulník a byla ve velmi vážném stavu, vše dobře dopadlo.

O strašné události však stále ještě psychicky otřesená žena mluvit nechtěla. Na balkóně se objevila jen v pyžamu a županu a v její tváři byla znát únava. „Dcera nechce s nikým mluvit! Akorát se vrátila z nemocnice a ještě polehává,“ popsala celou situaci její maminka Miroslava. Proč na pedagožku student zaútočil? Mezi studenty gymnázia a žáky přilehlé základní školy se traduje, že byla neoblíbená a na Jakuba E., který na ní zaútočil, si údajně »zasedla«. „Ve společné jídelně jsem slyšel, že měli mezi sebou nějaké konflikty a on prostě jednal ve zkratu. Pohár zřejmě přetekl,“ svěřil Aha! jeden z žáků sousední základní školy.

Samotní studenti gymnázia k případu nechtějí nic říkat. Na tom, že byla Alena R. přísná, se ale shodují i její bývalí studenti. „Ale naučila. Hodně jejích bývalých studentů se dostalo na vysokou školu,“ poznamenala babička jedné z bývalých studentek. Mladého útočníka vyšetřuje policie, podle některých informací chlapec s rodiči odjel z města. Ve škole se zatím neukázal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.