Mateřská láska: Barbora (50) přiznala vraždu, kterou spáchala dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mateřská láska: Barbora (50) přiznala vraždu, kterou spáchala dcera

Kudlu, kterou Marta zavraždila otčíma, dala policii její matka a tvrdila: „Vraždila jsem já.“
Kudlu, kterou Marta zavraždila otčíma, dala policii její matka a tvrdila: „Vraždila jsem já.“ (Profimedia CZ)

Jan Kolčár (†51) a Barbora Piková (50) žili v romantickém a krásném vztahu. Narození druhého děcka ale přineslo osudný zvrat, idylka byla tatam. Kolčár ženu podezříval z nevěry a výhrůžky, že jí zabije, začaly být na denním pořádku. Až jednou v roce 1965 Piková přivolala policii ke Kolčárově mrtvole a k vraždě se přiznala. Něco tu ale nehrálo…

Mnoha bodnými ranami poseté Kolčárovo tělo leželo v kaluži krve na dvoře domu v Novém Městě na Královéhradecku, kolem něj stálo několik lidí. Mezi nimi i Marta (19) a Helena (25), dcery Pikové z prvního vztahu. Piková vypověděla, že ji muž podezříval z nevěry a hrozil jí často zamordováním.

Co vypověděly? Když byli večer u Pilkové na návštěvě Helena a její známý Petr Ulčár, mlátil Kolčár vztekle do dveří sekerou. Vtom přicházela ještě Marta a začala Kolčára uklidňovat, ten ale hrozil i jí. Piková se o ni začala bát a šli jí na pomoc. Kolčár okamžitě sekerou přetáhl Ulčára a ti dva se začali rvát. Kolčár měl i nůž, který mu při zápase vypadl. Piková ho údajně sebrala a začala do druha bodat.

Kriminalistům ale při rekonstrukci stále něco nehrálo. Pravdou bylo, že otčíma pobodala Marta poté, co viděla, že při rvačce s Ulčem má Kolčár převahu. Navíc ho nenáviděla za to, že matku bil. A matka zase chtěla dceru uchránit před hrozícím kriminálem.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.