Snacha vyřešila problém s tchyní po svém: Oběsila ji v kůlně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Snacha vyřešila problém s tchyní po svém: Oběsila ji v kůlně!

Tchyně se neoběsila sama, vše nahrála její snacha
Tchyně se neoběsila sama, vše nahrála její snacha (Profimedia.cz)

Nevraživost mezi tchyní (†65) a snachou (34) v jedné z obcí na Liberecku skončila v roce 1953 vraždou. Seniorka se snažila pro mladé dělat jen to nejlepší, pomáhala v domácnosti, vařila, uklízela... Nevěsta jejího syna ji přesto přímo nenáviděla.

Rozpory přiznala i policistům, které sama zavolala, když údajně našla tchyni oběšenou v kůlně u domu. Když tělo ohledával přivolaný lékař, všiml si podlitiny na ženině hlavě, a proto nařídil pitvu. Ta prokázala, že žena byla před oběšením omráčena.

Povedená snacha se při výslechu doznala, že při hádce vzala příbuznou sekyrou po hlavě. „Přestala se hýbat. Napadlo mě, že když ji pověsím, bude to jako sebevražda,“ vzlykajíc popsala kriminalistům.

Soud ji potrestal 20 lety vězení, přesto do basy nakonec nastoupit nemusela. U odvolacího soudu vraždu popřela a pro nedostatek jiných důkazů musela být osvobozena. Policisté se při šetření na místě vraždy totiž dopustili řady chyb, např. provaz, na němž byla oběť pověšena, si rozebrali jako talisman.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.