Kamenem utloukl manželku k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kamenem utloukl manželku k smrti!

Jiří Toncar svého činu před soudem včera litoval. Příbuzní mrtvé učitelky mu ale nevěří a tvrdí, že vraždu měl připravenou a vše udělal pro majetkový prospěch.
Jiří Toncar svého činu před soudem včera litoval. Příbuzní mrtvé učitelky mu ale nevěří a tvrdí, že vraždu měl připravenou a vše udělal pro majetkový prospěch.

TÁBOR – Zrůda stanula před soudem! Za brutální vraždu své manželky (†43), kdy jí doslova roztřískal hlavu kamenem, hrozí Jiřímu Toncarovi 15 let vězení. Tvrdil, že jeho žena se ztratila, přitom tělo mrtvé choti s roztříštěnou hlavou zakopal ve stodole.


Bestie u soudu!

Na pohled, jaký se kriminalistům naskytl po dvou měsících, kdy mrtvou ženu našli, ale do smrti nezapomenou! Bestie zabila matku dvou dětí, dcery (14) a syna (9).

Za svůj hrůzný čin stanul včera Toncar, který se nakonec k vraždě své ženy přiznal, před krajským soudem. Vrah manželku zamordoval v červnu v objektu mlýna v Římově na českobudějovicku, kde nějaký čas sám žil. Po předchozí hádce v garáži u domu vyprovokovaný učitel strčil do své ženy a na zemi ji začal bít. Několik minut do ní zcela bezhlavě a bezdůvodně bušil. Všechny rány byly směřovány na hlavu, co rána, to utrpení! Toncar bil manželku nejprve rukou a potom popadl, co měl zrovna po ruce. „Asi to byl kámen, nebo cihla, to nevím, bil jsem ji, nevím, co mě to popadlo,“ řekl zdrceně sám nad sebou muž, který měl už v minulosti násilnické sklony. „Když přestala křičet, vyzvedl jsem ji k sobě a objal,“ vypověděl vrah. „Jenomže, ve spisu jste uvedl, že jste jí zakryl ještě ústa, aby nemohla dýchat,“ opáčila státní zástupkyně, na což obžalovaný reagoval slovy, že o tom nic neví.

Když Toncar otřesné dílo dokonal a své ženě doslova roztřískal hlavu i obličej, zabalil ji do igelitů a zasypal pod harampádí na dvoře. Místo ještě polil desinfekcí a zasypal pepřem. „Pak jsem jel do Budějovic a napadlo mne, že bych mohl říct, že se mnou jela nakupovat, a tak jsem ve Sparu řekl na informacích, že se mi ztratila žena, ať ji vyhlásí. Dětem jsem řekl, že se maminka ztratila,“ vyprávěl.

Kliknutím zvětšetePoté mrtvolu své ženy zakopal ve stodole. Až když policie při domovní prohlídce našla ve mlýně věci patřící Toncarové, které měla mít v osudný den na sobě, vzala muže do vazby. Tam se později k otřesnému činu přiznal. „Když už z něj byli všichni na nervy, jednoho dne se rozhodl, že nám místo ukáže. Dělal si vysloveně legraci, ale důležité je, že jsme hrob objevili,“ prozradil Aha! jeden z kriminalistů, který případ řešil. „Nechtěl jsem to udělat. Neudělal jsem to ze zištných důvodů, ale kvůli tomu, že se se mnou chtěla rozvést a vyhrožovala, že přijdu o děti. Nevím, co mě to napadlo,“ litoval částečně svého činu muž. Z manželství mají Jana a Jiří Toncarovi dvě děti, dceru a syna. O děti nyní usilují příbuzní zavražděné učitelky.


Autor: Martin Průša
Foto: Martin Průša

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.