Za co výherci loterií utratili získané miliardy? Podrobný přehled! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Za co výherci loterií utratili získané miliardy? Podrobný přehled!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jiný kraj, jiný mrav. A tak zatímco v česku loterijní společnosti úzkostlivě tají identitu šťastlivců, v Británie se jména a osudy novopečených milionářů vesele zveřejňují. Kupříkladu v sázkové hře Lotto za posledních 18 let »vyzoblo« jackpot už 3000 lidí, kteří si dohromady odnesli 260 miliard korun.

A průběžně prováděná anketa ukázala, že nejvíc výherců investovalo peníze do bydlení, aut, podnikání a zajištění příbuzných. Utratili tak 145 miliard, zatímco 115 miliard zůstává na účtech. Překvapivé je, že vedle movitých a nemovitých statků si většina výherců pořídila i služebnou!

● Statistici z Oxfordu zjistili, že posluhovačku nebo uklízečku si najalo hned 70 procent výherců!

Většina z nich také ihned přestala pracovat a jen každý pátý šťastlivec odolal svodům sladkého nicnedělání a chodí dál do zaměstnání.

Výherci rovněž nejsou žádní sobci a vytvořili ze svých příbuzných dalších 3800 milionářů, kterým věnovali v průměru po deseti milionech korun (dohromady tedy 38 miliard).

Osm z deseti čerstvých boháčů se přestěhovalo do lepšího domu, kterých koupili 7958, což jsou skoro tři domy na osobu! Pro sebe jeden, zbytek pro příbuzné. Splaceno díky výhrám bylo 3700 hypoték.


Za auta utratili výherci 14 miliard, nejčastěji kupovali vozy audi a range rover.

Za dovolené pak dali 640 milionů a nejpopulárnějšími destinacemi byli Karibik, Dubaj a Kanárské ostrovy.

Každý sedmý nový boháč investoval do založení firmy a společně tak vytvořili 3195 pracovních míst.

Sarah Cockingsová vyhrála 92 milionů korun v pouhých 21 letech. Koupila si byt a auto, rodičů dům a auto, praštila se studii a dělá modelku. „Je to paráda,“ říká Sarah.

Opakem je popelář Michael Carroll, který vyhrál 300 milionů, ale za pár let přišel o všechno a dnes už zase tahá po ulicích popelnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.