Po stopách podvodníků, kteří obrali bezdomovce o výhru 30 milionů Kč! Tajemství jejich luxusní vily: Patřila Jaromíru Henyšovi, hokejovému agentovi Haška a Straky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Po stopách podvodníků, kteří obrali bezdomovce o výhru 30 milionů Kč! Tajemství jejich luxusní vily: Patřila Jaromíru Henyšovi, hokejovému agentovi Haška a Straky!

Vila patřila Jaromíru Henyšovi (✝68), agentovi hokejistů Haška a Straky.
Vila patřila Jaromíru Henyšovi (✝68), agentovi hokejistů Haška a Straky. (Aha! – Martin Přibyl, Martin Pekárek, ara)

Uznávaný a úspěšný hokejový agent Jaromír Henyš (†68), který zastupoval takové špičkové hráče jako Dominika Haška či Martina Straku, by se nejspíš teď obracel v hrobě, kdyby věděl, jací podvodníci koupili jeho klánovickou vilu! Současní obyvatelé domu Jana Č. (33) a Milan Š. (28) totiž zneužili důvěřivosti bezdomovce Františka (54), který vyhrál v loterii 30 milionů korun, a o peníze ho podle policistů obrali!

„Dům se asi před dvěma roky prodával, po smrti tatínka. Vím, že nákupčí byl jen jeden. Pokud se dobře pamatuji, kupovala to nějaká paní. Podrobnosti už nevím,“ uvedl právník Jaromír Henyš (45), syn prestižního hokejového agenta. „Už mě kvůli tomu kontaktovala i policie,“ doplnil. Klánovickou honosnou stavbu vlastní Jana Č., která před dvěma roky dům koupila za 12,5 milionu korun, právě v té době, kdy pan František vyhrál v loterii a ona mu nabídla, že za něj vyřídí převzetí výhry. Bezdomovec ženě i jejímu »komplicovi« Milanu Š. věřil, protože mu podvodníci zprostředkovávali práci, a považoval je za přátele. Jenže to byla chyba!

Jak Františka podvedli?

Ačkoli dvojice tvrdila, že je vila Františka a do domu ho přestěhovala, koupili si ji pro sebe! Ani ne po roce však skutečného výherce z domu vyhnali, když zjistil, že není majitelem luxusního domu, ani dvou vozidel, které podvodníci koupili. František proto vše oznámil na policii. Muž má nyní strach z dalších vykutálených lidí. Přespává u kamarádů a známých. A co by si přál? „Chtěl bych si koupit byt,“ řekl okradený milionář.

Vila v Klánovicích

»Kamarád« Jany Č. a Milana Š. musí spát pod mostem, zatímco oba podvodníci sídlí v honosném domu v pražských Klánovicích. Vilu, která patřila úspěšnému hokejovému agentovi Jaromíru Henešovi, koupila od jeho příbuzných Jana Č. za Františkových 12,5 milionu korun. Policie podvodníky zadržela a nyní jsou stíháni na svobodě pro zpronevěru.



Přečtěte si
ouha
20. 10. 2012 • 10:21

Stačí zadat do vyhledávače "Jaromír Henyš Klánovice" a lze dohledat adresu a podle katastru i tu paní Černou, která dům nyní vlastní, a podle rejstříku firem i to, čím a kde se zabývá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.