VIDEO Drama v likérce Drak: Zatkli výrobce Tuzemáku! Mohl zabít tisíce lidí! Distributor uniká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO Drama v likérce Drak: Zatkli výrobce Tuzemáku! Mohl zabít tisíce lidí! Distributor uniká!

Majitel likérky Drak Pavel Čaniga
Majitel likérky Drak Pavel Čaniga (Jan Čada)

Metanolová aféra pokračuje. Policie včera zatkla majitele likérky Drak Pavla Čanigu (42) a na jeho spolupracovníka Roberta Sedlaříka (38) vydala zatykač. Ten je šéfem firmy Verdana, která výhradně distribuovala Tuzemák likérky Drak. Ve skladu Verdany bylo objeveno takové množství pančovaného Tuzemáku s 50procentním obsahem metanolu, že by mohlo zabít tisíce lidí!

Celníci sklad na zlínských Rybníkách, v němž se nacházelo 56 000 litrů smrtícího alkoholu, včera vyklízeli celý den. „Všechen alkohol vezeme do skladů na blíže nespecifikované místo na Olomoucku,“ uvedla mluvčí kontrolorů Martina Kaňková. Inspekce zároveň zakázala prodej Tuzemáku likérky Drak.


Oba muži jsou v podezření z ohrožování zdraví závadnými potravinami. Ve hře je také trestný čin krácení daně. Pokud Čaniga o původu metanolu věděl, pak byl v době metanolové aféry neuvěřitelně cynický. Nabídl totiž milion korun tomu, kdo podá informaci vedoucí k dopadení pachatele, který vyrobil padělky jeho likérky. Teď je ve hře i možnost, že tyto údajné padělky pocházejí přímo z likérky. O tom, že do likérky Drak vozili nelegální alkohol, promluvil včera Eduard Polák, obžalovaný člen tzv. Toflova gangu.

Video se připravuje ...

Metanolová aféra si vyžádala 28 životů, další oběti čekají doživotní zdravotní problémy, zejména se zrakem. Stíháno je několik desítek lidí, dva jsou obviněni z úmyslného obecného ohrožení. Hrozí jim dvanáct let až výjimečný trest.

Přečtěte si
britva
18. 10. 2012 • 23:22

toho parchanta zavřete až zčerná

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.