STRAŠNÝ PŘÍBĚH: Zdeňka (†35) léčili z paranoidní schizofrenie, kterou vůbec netrpěl! Rodina: Doktoři ho zabili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

STRAŠNÝ PŘÍBĚH: Zdeňka (†35) léčili z paranoidní schizofrenie, kterou vůbec netrpěl! Rodina: Doktoři ho zabili!

Zdeňova přítelkyně Eva (vpravo) s dcerou Ivetou.
Zdeňova přítelkyně Eva (vpravo) s dcerou Ivetou. (Aha! – Karel Kopáč)

Místo aby Zdeňkovi H. (†35) lékaři pomohli, udělali mu ze života peklo. A nakonec ho zabili! Přesně o tom jsou přesvědčeny jeho přítelkyně Eva se svou dcerou Ivetou! Proti nešetrným metodám lékařů bojovaly, leč bezúspěšně. Byl léčen na paranoidní schizofrenii, kterou zřejmě vůbec netrpěl! Přes svůj nesouhlas byl dopován silnými léky, ze kterých mu bylo špatně. Letos v květnu mu po nich v psychiatrické léčebně přestalo pracovat srdíčko...

Zdeněk míval problémy. „Dřív se léčil u psychiatra kvůli náročné práci ve zdravotnictví. Jenže právě kvůli tomu záznamu na něj lékaři hleděli s rezervou,“ vypráví Eva. Zdeněk dostával léky na schizofrenii, které mají silné vedlejší účinky, a bylo mu z nich velmi zle. Když je jednou vysadil, vrátil se do něj život a bylo mu dobře. Jakmile to ale doktoři zjistili, ihned ho poslali do léčebny.

Rodina se s nimi snažila domluvit, aby pod jejich dohledem pokračoval bez léků. Na to ale nehodlali přistoupit. „Byla jsem na stáži z psychiatrie. O schizofrenii se u pacienta může mluvit, pokud se u něj objeví několik daných příznaků najednou a u Zdenka byl stěží jeden!“ popisuje dcera Evy Iveta, která studuje šestým rokem 1. lékařskou fakultu UK. 

Poslední dny života si Zdeněk v léčebně stěžoval, že se mu špatně dýchá, ani to ale s lékaři nehnulo. Brzy nato zemřel. Pitva odhalila závažně zvětšené srdce, těžký otok plic, městnání krve v játrech. „S ohledem na zákon o ochraně osobních údajů s vámi o tomto nemohu hovořit,“ sdělil ředitel Psychiatrické léčebny v Dobřanech Vladislav Žižka. Zničená rodina hodlá bojovat dál. S pomocí občanské komise za lidská práva se obrátili na advokátní kancelář a zvažují další kroky.

Přečtěte si
petrarka111
17. 10. 2012 • 13:27

Ale i když bude rodina bojovat, život už mu nevrátí

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.