Toto je pan Rostislav (76), nejpoctivější z poctivých: Našel 73 tisíc! A odevzdal je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Toto je pan Rostislav (76), nejpoctivější z poctivých: Našel 73 tisíc! A odevzdal je!

Toto je pan Rostislav (76), nejpoctivější z poctivých.
Toto je pan Rostislav (76), nejpoctivější z poctivých. (Jan Čada)

Zázrak! O neuvěřitelném štěstí může mluvit muž (32) z Kojetína na Přerovsku. Narazil totiž na nejpoctivějšího z poctivých! Přerovský důchodce Rostislav (76) mu vrátil ztracenou peněženku naditou 73 tisíci korun a doklady.

Každé časné ráno chodí pan Rostislav na dvě hodinky pomáhat s úklidem k jedné přerovské benzínce. To, co se mu stalo tento týden ve čtvrtek, mu vyrazilo dech. U vysavače aut ležela černá peněženka obsahující 73 tisíc korun. „Někdo ji musel ztratit před chvílí, blesklo mi hlavou,“ vypráví pan Rosťa.

Leckdo by peněženku prostě vzal a v tichosti by si tučnou sumičku užil. Pan Rosťa ale s kolegy zavolal městskou policii. Strážníci pak kontaktovali podle dokladů rodinu muže, který ještě ani netušil, jaký malér ho potkal. Ztratil totiž 60 tisíc Kč, jež mu svěřil zaměstnavatel, a 13 tisíc vlastních. „Je to táta od rodiny. Říkal, že by měl obrovské problémy se splácením. Donesl mi za odměnu dárkový koš,“ říká pan Rosťa, bývalý strojař a dodnes aktivní cyklista, který tvrdí, že udělal normální věc.
Prý si ji zopakoval přesně po 60 letech. „Jako kluci jsme o prázdninách na severu Čech s kamarádem našli velký zlatý řetěz a taky jsme ho odevzdali,“ dodává.

A tenhle znáte?

(protože obvykle to bývá takto...)

Volá muž do rádia. „Našel jsem peněženku. Bylo v ní 300 tisíc korun a ještě asi milion ve valutách. A taky lísteček s adresou: František Novák, Vodičkova 123, Praha 1.“

Moderátor: „A vy byste asi chtěl panu Novákovi nechat vzkaz, aby se vám ozval, že?“

„No to ne! Ale zahrajte mu, prosím, nějakou pěknou písničku.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.