Podivný dárek manželce k narozeninám: Věnoval ji vlastní smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Podivný dárek manželce k narozeninám: Věnoval ji vlastní smrt!

Lékař sebevraždu brzy vyloučil.
Lékař sebevraždu brzy vyloučil. (Profimedia.cz)

Měl románek s kolegyní ze strojírenského závodu v Ústí nad Labem a manželku, o níž byl přesvědčený, že ho nedokáže řádně reprezentovat. Z rozvodu měl ale vítr, bál se ostudy. Tak se J. Váša rozhodl, že ženu zabije, vždyť přece nastražit to jako sebevraždu či snad nešťastnou náhodu – to nemůže být těžké.

Pro mord si v roce 1960 vybral skutečně krutý den, manželčiny narozeniny; smrtící zbraní byl pak svítiplyn. Váša byl chladnokrevný, manželku bez mrknutí oka provázel restauracemi a na oko slavil, aby ji opil. Doma si pak spolu dali ještě lahvinku vína. Když večer paní Vášová usnula, zavedl do ložnice svítiplyn. Když po ránu zjistil, že je mrtvá, přenesl ji do kuchyně, kde ji posadil na židli a okolí upravil tak, aby vše nasvědčovalo sebevraždě, případně nešťastné náhodě. A zavolal lékaře.

Ten však zjistil, že má mrtvá na zádech posmrtné skvrny, což ve chvíli, kdy měla zemřít vsedě, je podezřelé. Oznámil to proto policii. Té se na základě zevrubné lékařské prohlídky otrávené povedlo dokázat, že tělo bylo naaranžováno na židli až po smrti. Povedeného muže soud poslal do kriminálu.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.