VIDEO: Poprava politika Vytopila (†36): Pojerová ho střelila do hlavy z deseti centimetrů, tvrdí Onderka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO: Poprava politika Vytopila (†36): Pojerová ho střelila do hlavy z deseti centimetrů, tvrdí Onderka

Filip Onderka a Radka Pojerová u soudu.
Filip Onderka a Radka Pojerová u soudu. (Petr Podroužek)

Po roce od zmizení Aleše Vytopila (†36, ODS), bývalého místostarosty Brna-Židenic, začal včera výslechy u soudu v Brně proces s údajnými vrahy Filipem Onderkou (38) a jeho exmanželkou Radkou Pojerovou (46). Vysvlečené Vytopilovo tělo bylo nalezeno zahrabané u Moravského Krumlova, avšak bez hlavy, kterou se dosud nepodařilo nalézt.

Onderka se s Radkou rozvedl, našel si novou partnerku Pavlu Antalovou a měl s ní dceru. S Antalovou ale navázal intimní vztah i Vytopil, a to se mu zřejmě stalo loni 9. září osudným. Onderka se chtěl pomstít své milence a pomoc mu údajně nabídla bývalá žena, která ho stále miluje.

Ji také Onderka od začátku označuje za vraha. „Hádali se, najednou udělala úkrok a z deseti centimetrů ho střelila do hlavy. Byla to rychlost, nestačil jsem vůbec zareagovat,“ vypověděl do spisu. Včera u soudu vypovídat odmítl. Pojerová pochopitelně hází vinu zase na něj...

PODÍVEJTE SE NA VIDEO:

Video se připravuje ...

Policie proto pořád hledá korunního svědka – cyklistu, který místem vraždy projel bezprostředně po činu. „Díval se naším směrem, musel vše vidět,“ řekl Onderka po zatčení. „Jeho svědectví by mohlo kauzu vyjasnit, ale zatím se nepřihlásil,“ sdělila žalobkyně Iveta Eichlerová. Pachateli hrozí až 18 let vězení.


Co u soudu zaznělo?

Filip Onderka: „K obžalobě se vyjadřovat nechci, protože Radka je pro mě stále osobou blízkou.“

„Vytopila jsem nikdy neviděla, proto jsem ho nemohla ani zastřelit. Byla jsem ráda, že Vytopil začal žít s Pavlou, protože Filip se pak vrátil ke mně

Radka Onderková hází vinu na exmanžela

„Jednou mi Onderka v autě, u Moravského Krumlova, ukázal na remízek a řekl: tamhle je Vytopil. Raději jsem se ho na nic neptala, pořád jsem ho milovala.“

„Vytopila jsem nikdy neviděla, proto jsem ho nemohla ani zastřelit.“



Přečtěte si
lauratiger
11. 10. 2012 • 23:55

Kdyby se nad sebou zamyslel, musel by se střelit do hlavy sám.

lauratiger
11. 10. 2012 • 23:53

Především si bývalý místostarosta neměl vybrat za partnerku to, co si vybral. Jestli se dámy znaly z jednoho erotického podniku, kde obě pracovaly, tak to mluví za vše. Takže kdyby Vytopil nežil s k.u.rvou, možná by nebylo co řešit. Stojí za zamyšlení, jaké politiky si volíme. Hnus.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.