Před 4 lety zabili šéfovi Matějské pouti Václavu Kočkovi syna (†40): Hrob už má načančaný... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Před 4 lety zabili šéfovi Matějské pouti Václavu Kočkovi syna (†40): Hrob už má načančaný...

Poklidit luxusní hrob včera přišla i manželka zabitého Václava Edita
Poklidit luxusní hrob včera přišla i manželka zabitého Václava Edita (Alexandr Malachovský, ČTK, ara)

Hrob přeplněný květinami, záplava andělíčků, ozdob a svíček. Dnes jsou to přesně čtyři roky, co podnikatel Bohumír Ďuričko (58) na křtu knihy Jiřího Paroubka (60, LEV 21) v pražské restauraci Monarch zabil třemi ranami z pistole Václava Kočku ml. (†40), syna známého provozovatele Matějské pouti. Rodině ale stále připadá, jako by se děsivá událost odehrávala právě teď. Nic nepřebolelo…

Zatímco střelec a vrah Ďuričko si v karvinské věznici odpykává trest 12,5 roku vězení, oni mají tu strašnou chvíli stále před očima. A přijde jim, jako by k tomu došlo včera.

„Jak ten čas letí, ale vidíme na Vaškových dětech. Starší syn Václav začal chodit na vysokou a mladší Davídek už má deset. Tátovi na hrob vždycky vybere nějaký kamínek a na svátek mu namaloval srdíčko,“ vypráví Kočka senior.

„Na hrob chodíme každý den. Půjdeme i v úterý, ale až po práci. Hrob je načančaný, to je tak to jediné, co můžeme pro Vaška dělat,“ zoufá si provozovateli slavné Matějské pouti, jenž se od ztráty synu o to víc upnul ke svým devíti vnoučatům. „Dárky na Vánoce s manželkou kupujeme už od léta. Pro takovou kopu dětí to není jen tak,“ mrká Kočka a je na něm znát, co pro něj široká rodina znamená.

Bolest Kočkových s nimi sdílí i vdova po zpěváku Petru Mukovi (†45) Eva (39), která rodinu navštěvuje i se svou dcerkou Noemi (5). „Jsou to naši přátelé, Vaškovi byli na pohřbu, pořád jsme v kontaktu. Malá roste jako z vody,“ dodal Kočka.

Co dnes bude dělat vrah Ďuričko?

Vězně Ďurička čeká všední den jako kterýkoli jiný. V cele může zpytovat svědomí od 5.45 h, kdy je budíček, až do večerky ve 21.45. Ve volném čase je k mání některá zájmová činnost. „Odsouzený si může vybrat sportovní kroužek, angličtinu pro začátečníky, PC kroužek nebo třeba kroužek historie. Zájemci se mohou učit relaxační techniky,“ prozradila mluvčí karvinské věznice Eva Loučková.

Ďuričkův dnešní jídelníček

Snídaně: čaj, chléb, jogurt, máslo, housky

Oběd: celerová polévka, katův šleh, brambory

Večeře: sójové maso na zelenině, rýže



Přečtěte si
jity
10. 10. 2012 • 13:24

to teda jo, spousta lidí to ani nemá a to chodí denně do práce. Ten katův šleh by měl dostat, ale ne v podobě jídla a nemuseli bychom ho živit.

eremita
9. 10. 2012 • 21:20

Kroužky kvalitní, zajímavé, odpočinku dost, strava opravdu pestrá, povlečení čisté...My blbci se dennodenně lomozíme, stresujeme a kriminálníkům připlácíme. Docela luxus, ne?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.