Bzzz, 33 kg bzučících kamarádek: Oblékli byste si včelí kabát? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Bzzz, 33 kg bzučících kamarádek: Oblékli byste si včelí kabát?

Včely příjemně vrní.
Včely příjemně vrní. (Profimedia.cz)

Kdyby tyhle holky s žihadélky všechny najednou bodly, tak se pán patrně rozletí na tisíc kousků. Musí mít své kamarádky včelky ochočené, pokud chce tenhle rekord oslavit ve zdraví. Čínský včelař Še Pching (32) trumfl loňské maximum v pokrytí holého těla včelami. Nechal na sobě bzučet roje o celkové váze 33,1 kg!

Neuvěřitelné, v čem tihle Číňani trhají rekordy. Nechat se zasypat včelami? Soutěž má letitá pravidla. Včely na vás musí sedět hodinu, aby byl pokus platný.

A jak si vás vyberou? Včelí kabát vytvoříte pomocí královen. Pan Še Pching z provincie Čchungčching si nejprve nechal v krabičkách umístit na tělo sedm královen. A dělnicím pak už nevadilo usadit se... „Příjemně šimrají. Trochu to hučí, ovšem kromě toho, že to něco váží a bolí z toho stání nohy, nevidím žádný problém,“ popisuje Še Pching pocity.

Údajně žádná neďobla. Pochopitelně je nijak nedráždil, takřka se nehnul. A jak s nimi dolů? Prostě se sundají královny a ostatní odletí... Včelky se vážily podle pravidla, že 10 000 kusů medových holek váží 1 kg. Což znamená, že Číňan na sobě měl 331 000 bodavých potvůrek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.