Naděje už není... Student Tomáš Bušek je mrtvý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Naděje už není... Student Tomáš Bušek je mrtvý!

Tomáš Bušek byl veselý kluk. Proč je mrtvý?
Tomáš Bušek byl veselý kluk. Proč je mrtvý?

Č. BUDĚJOVICE – „Pomozte nám najít Toma,“ prosili ještě ve čtvrtek ráno kamarádi a rodiče studenta stavební průmyslovky Tomáše Buška (†20) z Veselé u Počátek, který se na začátku listopadu doslova vypařil z oslavy narozenin své kamarádky.

Dnes už vědí, že se s ním nikdy nepotkají. „Tomáš je mrtvý, nevíme co se stalo,“ říká jeho kamarád František Peroutka.

Narozeninový večírek probíhal v klubu K2 v Českých Budějovicích. Tomáš se tam s přáteli bavil a smál, pak najednou zmizel. Jeho mobil byl od té doby nedostupný a nikdo netušil, kde je… Dnes vědí, že je mrtvý!

„Pohřešovaný Tomáš Bušek byl nalezen na základě oznámení náhodného chodce utonulý na soutoku Malše a Vltavy v Českých Budějovicích,“ uvedla pro Aha! policejní mluvčí okresu České Budějovice Regina Tupá.

Proč Tomáš z oslavy narozenin najednou zmizel a co se osudnou listopadovou noc odehrálo? S kamarády si v klubu naposledy povídal kolem jedné hodiny v noci, pak už ho nikdo neviděl. „Jestli odešel sám, nebo s někým, nevíme. Když jsme zjistili, že tam není, hledali jsme ho a volali na jeho mobil, měl ho nedostupný,“ vypráví tichým hlasem František Peroutka.

Tomovi přátelé doufali, že se ráno objeví. Ale když nepřišel do školy a do odpoledne ani na internát školy, kde během týdne bydlel, zavolali policii.

Jak se Tomáš dostal do řeky? Neviděl něco, co neměl? Takové otázky si teď pokládají jeho kamarádi. „Lékař vyloučil jakékoli stopy násilí a konstatoval smrt utonutím. Byla nařízena soudní pitva,“ dodala policejní mluvčí.

Jednou z vyšetřovacích verzí byla i možná ztráta paměti. Před pěti lety měl Tomáš vážný úraz na hlavě po autonehodě. Byl v amnézii, měl výpadek paměti. Lékaři nevylučovali, že se někdy v budoucnu může vrátit. „Nikdy se mu nic podobného ale nestalo,“ pochybuje o této možnosti František Peroutka.

9.12.2006

Záhadné zmizení studenta - Možná ztratil paměť!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.