Příběh se šťastným koncem na Mezinárodní den zvířat: 10 drobečkům umřela máma, zachránily je dvě náhradní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Příběh se šťastným koncem na Mezinárodní den zvířat: 10 drobečkům umřela máma, zachránily je dvě náhradní!

Všechna štěňátka u své mámy Bellis.
Všechna štěňátka u své mámy Bellis.  (pro Aha! – Veronika Tylšarová)

Desetinásobnou radost, ale i obrovský smutek! Takové pocity zažívá chovatelka bernských salašnických psů z Koryčan na Zlínsku Veronika Tylšarová. Její nejmilejší fenka Bellis císařským řezem porodila šest psích holčiček a čtyři klučíky. Jenže po komplikovaném zákroku máma chlupatých drobečků uhynula a objevil se obrovský problém: jak deset prcků udržet při životě?!

Bylo třeba vyřešit krmení a pátý den života štěňátek byl doslova kritický! Pak se ale na chovatelku usmálo štěstí. Pro berňáky se našly dvě adoptivní psí mámy!

„O čtyři drobečky se stará fenka ovčáka z Biskupic a o zbylých šest kousků fenka novofundlandského psa z Nové Senice. Oběma chovatelkám patří velké díky,“ radovala se Tylšarová. Obě nové mámy se svého úkolu zhostily na výbornou. „Vivien i Julča je skvěle přijaly a psí miminka se hned přisála,“ dodala chovatelka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.