Celá Británie hledá unesenou April (5): Chlap ji nacpal do dodávky a zmizel! Žije ještě?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Celá Británie hledá unesenou April (5): Chlap ji nacpal do dodávky a zmizel! Žije ještě?!

Malou April unesl pachatel, když si hrála kousek od domu.
Malou April unesl pachatel, když si hrála kousek od domu. (Profimedia.cz, ara)

Celonárodní policejní manévry, kontroly na silnicích i na letištích, snímky ve všech novinách i televizích. To vše způsobil pondělní únos malé April Jonesové (5) ve velšském městečku Machynlleth. V Britech se probudilo dřímající trauma ze zmizení malé Madeleine McCannové (tehdy 3), kterou se ani po pěti letech nepodařilo najít.

Vidina dalšího selhání, další dívenky, za kterou se navždy zavře země, žene policii i dobrovolníky k dosud nevídanému úsilí. Žel, na jeho konci je zatím naprostý neúspěch.

Machynlleth je klidné místo, kde policie maximálně vodí domů z hospody opilce. O únosech si tady četli leda tak v novinách – až do pondělka. Pak přišlo kruté probuzení. Pětiletá April si hrála u domu, když ji v 7 večer nečekaně popadl a unesl cizí muž v dodávce. „Máme o April velké obavy, její rodiče se zhroutili,“ říká mluvčí policie.


Coral (40) a Paul (43) Jonesovi čekají doma v slzách na jakoukoliv dobrou zprávu o dcerce. Se světem nekomunikují, jejich stav to vlastně ani neumožňuje. Vyšetřovatelé mají svědectví místní školačky, která vypověděla, že šlo o šedivou nebo jinak světlou dodávku. Hlídky na silnicích sice zastavili od té doby každé auto, ale pachatel už může být stovky kilometrů daleko.

„Matka holčičky nás sice zburcovala hned, jak se o únosu dozvěděla, ale i tak měl pachatel čas ujet,“ konstatoval jeden z policistů. Stovky mužů pročesávají místní lesy, ale bez reálné stopy. Jde spíš o demonstraci vůle něco dělat, než o konkrétním .

Čas pracuje pro únosce a policie se bojí, že by April mohlo jít o život...

Stín nešťastné Maddie

Tříletá Madeleine McCannová byla podobně unesena britským rodičům během dovolené v Portugalsku. Zmizela v květnu 2007 a od té doby o ní nikdo neslyšel. Okatá holčička se stala symbolem nejtěžší ztráty, jaká může rodiče potkat – ztráty dítěte. Ale i když její fotka od té doby mnohokrát oběhla celý svět, Maddie se najít nepodařilo. Všechny stopy byly falešné a celá Británie se bojí, že si osud vybral novou Maddie v podobě malé April.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.