Úchylák v Praze znásilnil 18 důchodkyň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Úchylák v Praze znásilnil 18 důchodkyň!

Modřiny v obličeji, zhmožděniny po celém těle a na několikrát zlomená ruka. Tak po útoku dopadla jedna ze seniorek.
Modřiny v obličeji, zhmožděniny po celém těle a na několikrát zlomená ruka. Tak po útoku dopadla jedna ze seniorek. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Hrůza a děs obcházely v letech 1974 až 1978 všechny seniorky v Praze. Měly strach o život a peníze. Jako snadné oběti si je zvolil sexuální deviant František H. Když zjistil, že jsou ženy samy doma, povalil je na zem, většinu znásilnil a následně okradl.

Případ první se odehrál 15. září 1974. Josefa S. (81) z Prahy 4 se vrátila domů z pravidelné procházky, když zazvonil zvonek. Za dveřmi stál František H. a ptal se na pana Stáníčka. Stará paní mu říkala, že tam nebydlí, a ještě se snažila pomoci. V tom ji ale úchylák zatlačil do bytu, serval z ní šaty a spodní prádlo a znásilnil ji. Stařenka mu musela sát úd, strkal jí prsty do konečníku, a jak se vzpouzela, dostala nafackováno. Před odchodem ji okradl.

Podobný scénář měla všechna napadení. Naposledy zaútočil 9. června 1978 v Praze 5. Vnikl do bytu Marie D. a opět se snažil uspokojit. Napadená se zřejmě bránila, protože ji doslova ubil. „Zranění měla v obličeji, hrudníku, horních i dolních končetinách, hrtanu a proraženou zadní klenbu poševní. Toto zranění bylo způsobeno salátovou okurkou zabalenou do obalu z umělé hmoty,“ stojí v policejním spisu. Co přesně se odehrálo, policisté netuší, žena zemřela.

Při posledním útoku ale sadistovi sklouzla z rukou rukavice a díky otiskům usvědčili Františka H., který tou dobou již seděl v base. Do kriminálu nastoupil 16. června 1978 a odpykával si trest – za co jiného než pohlavní zneužívání. Soud s úchylákem se táhl více než dva roky a nakonec jej senát poslal na šibenici.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.