Spor s Romy přinutil majitele nemovitostí k pokusu o sebevraždu! Nezvládal splácet dluhy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spor s Romy přinutil majitele nemovitostí k pokusu o sebevraždu! Nezvládal splácet dluhy!

Oldřich Roztočil
Oldřich Roztočil (reprofoto Česká televize)

Velkou tragédií málem skončil život Oldřicha Roztočila, který se pokusil o sebevraždu kvůli nekončícím sporům s romskými nájemníky. Situaci v ostravském ghettu už nebyl schopen vyřešit.

Roztočil se dostal do bezvýchodné situace, protože mu každý měsíc narůstaly dluhy, které nebyl schopen řešit. Když pochopil, že jeho boj s nepřizpůsobivými občany je marný, raději spolykal prášky. V bezvědomí jej ale naštěstí objevil příbuzný, který přivolal lékaře.

„Byl to zoufalý krok podnikatele, který se dostal do obrovské tísně jen kvůli tomu, že představitelé města nejsou kvůli vzniklé situaci schopni sedět u jednoho stolu a spoustě lidí hrozí vystěhování,“ řekl serveru Novinky.cz aktivista Vishwanathan, který hájil zájmy Romů.

Situace v ostravském Přednádraží se vyhrotila letos v létě, kdy zde byla kvůli dluhům pozastavena dodávka pitné vody a následně odpojena elektřina. Budovy se navíc podle stavebního úřadu staly neobyvatelné, ale Rada městského obvodu odmítla vyhlásit mimořádnou situaci, která by umožnila přestěhování romských rodin do obecních bytů.

 

Autor:  cam

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.