»Mazánek« Janoušek: Opět si na něj posvítí kriminálka! Kvůli odposlechům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

»Mazánek« Janoušek: Opět si na něj posvítí kriminálka! Kvůli odposlechům!

Roman Janoušek
Roman Janoušek (Reprofoto TV Prima, TV Nova, ara)

Odposlechy až příliš přátelských telefonátů mezi tehdejším pražským primátorem Pavlem Bémem (49, ODS) a lobbistou Romanem Janouškem (44), jsou dnes už legendární. Telefonní dohody »mazánka« a »kolibříka«, jak se muži navzájem oslovovali, ale nepobavily protikorupční policii.

„Na základě medializace odposlechů se budeme zabývat konkrétně dvěma případy: prodejem pozemků dopravního podniku na pražské Palmovce (stát na něm měl tratit desítky milionů korun, pozn. red.) a zásahem do řízení o změnách územního plánu,“ řekl Aha! mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

Zaměřit se prý hodlají také na Janouškovo švýcarské konto, na němž tamější prokuratura kvůli podezření z praní špinavých peněz zablokovala přes dvě stě milionů korun.

Jen podmínka?!

Lobbista možná vyvázne z jiného incidentu – nehoda, při níž v březnu opilý přejel ženu (51), by totiž podle právníků mohla být překvalifikována na neúmyslný trestný čin, prokáže-li se podnikatelova nepříčetnost. Místo deseti let vězení kvůli úmyslnému ublížení na zdraví by tak mohl dostat jen podmínku…

Autor:  vr

Přečtěte si
zadnice
27. 9. 2012 • 13:55

Na to má hodně peněz a moc toho v našem státě "řídí" až do nejvyšších pater!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.