Saša (8) z Komorní Lhotky: Metanol mu zabil mámu! Teď se mu skládají na školní pomůcky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Saša (8) z Komorní Lhotky: Metanol mu zabil mámu! Teď se mu skládají na školní pomůcky!

V některé z ještě nedávno prodávaných láhví se skrývala smrt.
V některé z ještě nedávno prodávaných láhví se skrývala smrt. (pro Aha! – Jan Honajzr, ara)

S tragickým osudem se pere malý Saša (8) z Komorní Lhotky na Frýdecko-Místecku. Život mu změnil metanol. Jeho maminku Andreu S. (†28) zabil 11. září.

Saša prý neštěstí nese statečně jako chlap. Andreu našli příbuzní mrtvou doma na zemi.

„Je to tragédie. Sašu znám už dlouho, chodí s naším klukem do školy. Bydlí teď u strýce v Českém Těšíně, kde žije i jeho babička,“ řekla Aha! místní žena. Pomoci chtějí i cizí lidé. „Z rozpočtu jsme uvolnili pět tisíc korun na školní pomůcky, stravenky a věci, které potřebuje do školy. Budeme mu platit plavecký výcvik a další sportovní aktivity,“ řekl Aha! starosta Komorní Lhotky Miloslav Hampel.

Obec společně se Slezskou církví evangelickou také vyhlásila sbírku »Saša«. Peněžní dary mohou lidé posílat na konto 254583816/0300. Zahanbit se nedá ani nošovická automobilka Hyundai, kde Andrea pracovala.

„Pokud se něco stane někomu z našich zaměstnanců, ostatním se strhne z platu 50 Kč. Částku věnujeme pozůstalým nebo těm, kteří se ocitnou v nouzi,“ řekl mluvčí automobilky Petr Vaněk. Saša by tedy mohl dostat dalších 75 tisíc korun. „Rodinu by ale měli odškodnit především ti nahoře, kteří dopustili, že se vůbec něco takového stalo,“ zlobí se místní.



Přečtěte si
cocca
27. 4. 2014 • 18:54

Myslím , že je to skvělý nápad jak to dělaji v Hyundaji , škoda jen že se nepodílí těmi 50 kč dobrovolně všichni.

insider
24. 9. 2012 • 19:56

Autor to ve zkrazce hrubě zkreslil: Pochopitelně, že v Hyundai se zákoník práce dodržuje - ty srážky jsou pouze u těch zaměstnanců, kteří dobrovolně přistoupili na písemnou dohodu (cca 1.500 ze 3.500 zaměstnanců celkem), že v případě úmrtí jiného zaměstnance, který také podepsal tuto dohodu, jim bude z platu stržena částka 50,- Kč (1.500 x 50 = 75.000,- Kč). Tento systém funguje asi rok a zatím se "aktivoval" dvakrát. Takže se, Aronaku, nemusíte čílit - pochopil jsem, že vy byste nedal nic, ale na druhou stranu mě uklidňuje, že kdyby se něco stalo vám, nikdo by se na vás neskládal...

jity
24. 9. 2012 • 12:46

To je sice pravda, ale ta babička je nezaměstnaná a už nemá snad ani nárok na podporu a ten strýc také nic moc peníze. Oni si o nic neříkají, sbírku pokud vím organizuje Obecní úřad s tím, že mu zaplatí to co kluk potřebuje do školy. Snad se kluk i dobře učí a budou mu platiti obědy a ne, že někomu budou cpát do ruky peníze. Tak je to alespoň prezentováno.

hafyhaf
24. 9. 2012 • 12:00

tímhle názorem možná naštvu spoustu lidí. Ale jsou děti které zůstanou po nějakém neštěstí bez rodiny v dětském domově, postižené a podobně... Klukovi se otrávila matka, je to bezesporu tragédie, ale nezůstal sám. Má babičku a strýce (nevím zda má otce), tak jakto že ho nezabezpečí oni... Už mám plné zuby toho jak neustále někdo vypisuje na někoho sbírky...

lukreciaborgia
24. 9. 2012 • 12:00

ale kdo ji nutil pít???...zabil ji metanol......ano,zabil a kdyby nechlastala,mohla žít!!Chápu neštěstí lidí,co jsou nemocní,invalidé,nemohoucí,ale že se napila alkoholu,to neuznávám!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.