My nemáme alkohol, v Berlíně jsou na tom hůř... Prohibice na vodu! Zákaz pití i sprchování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

My nemáme alkohol, v Berlíně jsou na tom hůř... Prohibice na vodu! Zákaz pití i sprchování!

Fotografie
Fotografie (internal)

Čechy už přes týden trápí zákaz prodeje tvrdého alkoholu a leckdo si myslí, že hůř už být nemůže... Omyl! Může! A jak! V berlínské čtvrti Neukölln uvalili prohibici na vodu z kohoutků! Prý v ní jsou nebezpečné zárodky a lidé ji nesmějí pít a ani se v ní sprchovat a koupat!

Obyvatelé zamořené čtvrti se musejí vyhnout veškerému kontaktu s vodou z vodovodů. V trubkách se totiž usídlila velmi odolná bakterie Pseudomonas aeruginosa, která může vyvolat zánět močových cest, zánět středního ucha či hnisání ran a popálenin. Postiženy jsou stovky domácností, díky včasnému varování hygieniků zatím nikdo neonemocněl. Příčina znečištění vodovodní sítě je zatím neznámá.

Pitnou vodu si lidé musejí nosit v kanystrech, sprchují se doslova na ulici! Právě tam byly umístěny provizorní sprchy s nezávadnou vodou. Potrubí je v současné době důkladně dezinfikováno, likvidace zárodků ovšem může trvat až do prosince! Obyvatelé jsou z toho všeho zoufalí, ale je možné, že až do Vánoc si doma nebudou smět vyčistit ani zuby!

Přečtěte si
xcarodejka
23. 9. 2012 • 18:23

to še byla jen náhoda

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.