Do týdne prohibice končí! Nové kolky se už tisknou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Do týdne prohibice končí! Nové kolky se už tisknou!

Už příští středu by se mohly uskladněné lahve kolkovat.
Už příští středu by se mohly uskladněné lahve kolkovat. (Profimedia.cz)

Už jen dny můžeme začít odpočítávat do chvíle, kdy dát si panáka kořalky bude zase legální a kdy by to nemělo ohrozit naše zdraví. Vláda totiž přislíbila, že příští středu změkčí prohibici, která zakazuje prodej lihovin s více než dvaceti procenty alkoholu.

V ten den už by mělo být vyrobeno prvních deset milionů kolků, které označí zkontrolovaný alkohol. „Nové kolky budou k dispozici už ve druhé polovině příštího týdne,“ potvrdil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Známky ponesou zcela nové ochranné prvky a výrobci by si je měli kupovat, uvažuje se o tom, že by za ně mohli například dát polovinu daně. Počítá se také se zpětným zjištěním šarže lihu, laboratorním prověřením jeho nezávadnosti a následným vydáním »rodného listu«. Takové láhve, jichž je kvůli prohibici uskladněno dvacet milionů, by se mohly prodávat i s původním kolkem.

Alkoholové aktuálky

■ Rum s 50 % jedu! Muž (46) z Libštátu ze Semilska pil rum obsahující 50 % metylalkoholu. Láhev s pravým kolkem mu koupila manželka před měsícem v obchodě.

■ EU se uzavírá! EU uvažuje o zákazu dovozu lihovin z ČR.

■ Češi pro omezení! Většina Čechů v průzkumech souhlasí s prohibicí, v zastavení prodeje nelegální kořalky však nevěří.

■ Bacha na e-shopy! Některé české internetové obchody i navzdory prohibici nabízejí tvrdý alkohol a umožňují jeho objednání. Vyhledávání alkoholu na internetu velmi vzrostlo.

Přečtěte si
lukreciaborgia
21. 9. 2012 • 11:45

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Novinarka-Zemreli-lide-a-lihova-bomba-bouchla-Leta-jste-vs ichni-mlceli-246272

zadnice
21. 9. 2012 • 09:19

Hlavním strůjcem a tím kdo zadal(určil) směr "podnikání", privatizace, "volné ruky trhu" která vše vyřeší, čisté a špinavé peníze, chybějící zákony a přesto se roztočily obrovské zlodějiny státního majetku byl a je Václav Klaus. Tuto devastaci ekonomiky a morálky mu v žádném případě nelze upřít!!!!!

ines
21. 9. 2012 • 08:19

internetovy prodej alkoholu stat by mel zakazat .neni 100% jistota od koho alkohol kompime

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.