Orgány mrtvého chlapce (†16) dostalo šest lidí. Jeho matka: Slyším srdíčko mého kloučka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Orgány mrtvého chlapce (†16) dostalo šest lidí. Jeho matka: Slyším srdíčko mého kloučka!

Fotografie
Fotografie (internal)

Její syn Heath (†16) je už 16 měsíců po smrti, ale Becky Eilandová přesto v neděli slyšela tlukot jeho srdce. To totiž dostala těžce nemocná žena, která se s matkou chlapce setkala, aby jí mohla poděkovat za záchranu života. Bylo to setkání plné slz a emocí, při kterém matka vzpomínala na syna, který se zabil při jízdě na skateboardu.

Středoškolák Heath si v květnu 2011 chtěl zkusit krkolomný kousek na skateboardu, bohužel si ale nevzal helmu. Když se zřítil z desetimetrové rampy, nebylo mu pomoci. Chlapec silně krvácel a poškodil si mozek. Tělo bylo uměle udržováno na přístrojích a rodiče dali souhlas s darováním orgánů šesti pacientům.

Mezi nimi byla Denise Milesová, která dostala chlapcovo srdce. „Stále nemohu uvěřit, že ve mně bije cizí srdce. Ale funguje a Heath mi zachránil život!“ říká Denise, která se s chlapcovou matkou vřele objala. Becky synovu smrt dodnes nepřekonala a na setkání přišla se slzami v očích. A těch ještě přibylo, když přišel pro Becky nečekaný moment: Denise jí podala stetoskop a nechala ji, aby si poslechla, jak bije srdce jejího syna! Nakonec ji chvilku nechala poslouchat i s uchem přitisknutým na hrudi...

Na setkání byl i Christopher Mendez, kterému transplantovali chlapcova játra. Jména dalších čtyř pacientů zatím nebyla zveřejněna. „Heath pomáhal lidem i za života. Měl by radost, že dokázal zachránit tolik lidí,“ říká matka Becky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.