Nechtěla rozvod, tak vymyslela lest a manželovi rozrazila lebku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nechtěla rozvod, tak vymyslela lest a manželovi rozrazila lebku

Tělo mrtvého muže našel správce domu.
Tělo mrtvého muže našel správce domu. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Dlouhodobě narůstající odpor a nenávist k manželovi překypěl v Evě Š. v prosinci 1978 v 16. patře domu v ulici Ľudovíta Štúra v Praze. Požádala muže Vlastimila, aby jí donesl kufry z jejího bytu do komory. A přitom ho cestou zezadu napadla. Zemřel na následky proražené lebky v tratolišti krve.

Kriminalistům, které přivolal správce objektu, když mrtvého našel, tvrdila, že manžel zřejmě spáchal sebevraždu. Odmítla ho na místě identifikovat. „Nemůžu se dívat na takové věci,“ tvrdila policistům.

Detektivové začali prověřovat verze, že Vlastimila Š. zavraždil někdo z kolegů či známých, eventuálně neznámá osoba, která se k němu do bytu vloupala. Brzy je ale stopy dovedly zpět k manželce. Ta však jakoukoliv vinu tvrdošíjně popírala. Soud ale přesvědčil řetězec nepřímých důkazů o tom, že svého muže zabila v afektu.

Na Evině oblečení kriminalisté našly stopy krve zavražděného. Měla i motiv – nejdříve žárlila a pak se odmítala rozvést. Na manželovi byla citově i finančně závislá. Znalci navrch dospěli k závěru, že je hysterická a reaguje nepřiměřeně, nedokáže kontrolovat emoce. Soud Evu Š. poslal za vraždu manžela na 13 let za mříže.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.