Pohřeb první oběti pančovaného chlastu! Dcery se hroutily: Byla to vražda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb první oběti pančovaného chlastu! Dcery se hroutily: Byla to vražda!

S maminkou a babičkou se rodina rozloučila ve zlínském krematoriu.
S maminkou a babičkou se rodina rozloučila ve zlínském krematoriu. (pro Aha! – Jan Čada)

V krematoriu na zlínském Lesním hřbitově se včera rodina a přátelé rozloučili s první obětí metylalkoholové aféry v kraji. Jaroslavu Nábělkovou (†62) našel minulé pondělí mrtvou její soused ve Fryštáku, kde žila sama v rodinném domku. Den předtím jí přinesl láhev z místní prodejny. Její obsah byl ale bohužel jedovatý…

On sám požití »metanové vodky« přežil, sílu dorazit na pohřeb v sobě ale nenašel. Loučit se přišla jen rodina a nejbližší přátelé ženy. „Na maminku budeme vždy vzpomínat jen v dobrém, byla to úplně zbytečná smrt,“ hledaly mezi slzami slova dcery Kateřina a Markéta.

Shodly se i na viníkovi. „Může za to vláda, celníci, prostě stát. Nepohlídali si to. Situaci neznám přesně, nežiju tu, ale tak to cítím,“ řekla Markéta, která přiletěla z Anglie. „Je to vražda,“ vynesla po chvíli nekompromisní odsudek. „Moc nás to bolí, ztratily jsme zbytečně maminku, a čtyři vnoučata babičku,“ přidala se Kateřina.

Smutný obřad netrval dlouho, na přání rodiny upustili přítomní od kondolencí, věnec k uctění památky zesnulé ženy pak přítomní uložili na vsypovou loučku zlínského hřbitova.

Muž, který ženu našel: Nemůžu si to odpustit!

Když Jiří (62) kupoval lahev s vodkou, kterou pak s kamarádkou Jaroslavou (†62) vypili, netušil, že se mu z toho stane těžká noční můra. „Koupil jsem ji v jednom zdejším obchodě, nebo spíš vinotéce,“ vzpomíná na osudné chvíle. „Spolu jsme ji taky večer pili. Ráno jsem jí přišel pomoct se zednickou prací a už nežila,“ vypráví s nalomeným hlasem.

Alkoholové aktuálky

Prohibice zůstáváZákaz prodeje a nalévání lihovin s obsahem nad 20 % alkoholu nadále trvá! Rozhodl o tom včera krizový štáb.

Přivezli první lékyStát jedná s výrobcem léku fomepizol na otravu metanolem o oficiálním dovozu léku, dodávka by byla placená. Zatím byly z 30 darovaných dávek použity čtyři.

Miliony lahví čekáDvacet milionů lahví museli majitelé restaurací a barů uložit do skladů. Výrobci a dovozci lihovin odhadují, že denně kvůli prohibici přicházejí asi o 15 milionů Kč. Zákaz prodeje platí od pátku.

Čtvrtina nelegálníNelegální alkohol tvoří na českém trhu čtvrtinu! Likérky proto chtějí dát na šestilitrová balení zpětné ventily.

Otrava i na SlovenskuSlovenští hygienici potvrdili, že otravu metanolem u čtyř lidí během oslavy na východě země způsobila domácí slivovice z Česka. Pacienti se léčí v nemocnici v Prešově a jsou mimo ohrožení života.

Z Polska zdroj nebyl Policie dementovala informaci, že zdroj metylalkoholu pocházel z Polska. Policisté stále pracují s více vyšetřovacími variantami. Obviněno zatím bylo 23 lidí. Vyšetřování prý může trvat i týdny.

Zatkli »velkou rybu«Jednoho z větších dodavatelů lihu Rudolfa F. (42) poslal včera soud do vazby. Dosud policie obvinila v různých částech Česka 23 lidí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.