Zoufalá žena: Můj syn mě ničí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zoufalá žena: Můj syn mě ničí!

Gabriela Meyerová se jako matka semoživitelka stará o dvě děti a kočku.
Gabriela Meyerová se jako matka semoživitelka stará o dvě děti a kočku. (Aha!: Kateřina KOVÁŘOVÁ)

STŘÍBRO – Gabriela Meyerová (29) žije v zoufalé situaci. Jako matka samoživitelka vychovává dvanáctiletou dceru Lucku a pětiletého Filípka. Žijí v malém bytečku v rozpadajícím se domě nedaleko náměstí ve Stříbře a vyžívají z mála. Jejich otec, boxer, je opustil.

Ještě předtím se děti musely dívat na to, jak mlátí jejich mámu. Filípek se potom stal nezvladatelným. Má sklony být agresivní, je neklidný, roztěkaný. A právě sem přijela na pomoc Chůva v akci.

Devětadvacetiletá Gabriela Meyerová přestala nepořádného a divokého syna zvládat. Vyzkoušela kde co, radila se s psychologem i lékařem. Nakonec se rozhodla zúčastnit netradiční reality show televize Prima Chůva v akci a pozvala svým ratolestem opatrovnici. A chůva Ivana Chramostová (44) přijela, poradila a pomohla. Jaké používala výchovné metody, jste viděli včera večer na Primě, ale deník Aha! vám nyní prozradí, co jste v televizi neviděli a jak žije neposlušný Filip teď. „Nemohla jsem s Filípkem ani do krámu. Vlítnul tam a choval se jak pohroma. Ale teď je vidět změna k lepšímu. Je mnohem klidnější, už není jako tornádo,“ pochvaluje si necelý měsíc od návštěvy chůvy matka Gabriela.

Také starší sestra Lucka, která s bráškou bydlí v malinkatém pokojíku, je spokojená. „Chůva byla dobrá. Čekala jsem, že to bude horší. A brácha je teď fakt hodnější,“ říká vážně. Filip zatím pobíhá po celém bytě, skáče, předvádí se, schovává a roztahuje autíčka. Ale pak si bez řečí a sám uklidí rozkramařené hračky. „Dostala jsem spoustu dobrých rad a snažím se tím řídit. Chůva mi poradila, jak na něj, co mám dělat, jak řešit některé problémy. Chce to trpělivost, ale důraznost,“ popisuje Gabriela Meyerová.

A co na to zlobivý Filípek? „Mně se chůva nelíbila. Já se bál,“ říká a schovává se za křeslo. „Ale mám tohleto,“ dodává a chlubí se gumovou maskou. Tu si nasadil, když přišla chůva poprvé, a nechtěl ji sundat. Nakonec se však s dočasnou opatrovnicí skamarádil. „Hráli jsme s chůvou kostky. Pak jsem ji měl rád,“ přiznal se šibalským úsměvem.

Rodina Meyerových i přes velké existenční problémy, s jejichž řešením stát i přes hlásanou podporu rodin nijak nepomáhá, vypadá o něco šťastnější. „Starám se o ně sama. Jiná ženská by je dala do dětského domova, ale já se chci o své děti starat. Ta změna je strašně vidět, a já doufám, že vydrží,“ přeje si maminka Gabriela.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.