Tomáš (34) oslepl po kolkované vodce! Celkem už 16 mrtvých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tomáš (34) oslepl po kolkované vodce! Celkem už 16 mrtvých!

Alkoholem oslepený Tomáš bojuje v opavské nemocnici o život.
Alkoholem oslepený Tomáš bojuje v opavské nemocnici o život. (Slezská nemocnice Opava)

Ničemu se už nedá věřit! Zatímco v minulých dnech kontroloři i lékaři varovali především před neokolkovanými láhvemi s alkoholem, Tomáš (34) z Budišova nad Budišovkou oslepl poté, co při oslavě svých narozenin s kamarády vypil Hanáckou vodku. A ta byla řádně označená kolkem.

„Kolegové ji koupili v obchodě u hřbitova, ve stejné večerce jako jindy,“ tvrdí pacient Slezské nemocnice v Opavě. Na rozdíl od jiných otrávených naštěstí neskončil v bezvědomí. „Pořád si ale připadám jako opilý a jsem malátný. Vidím hodně mlhavě,“ popisuje svůj stav.

Tomáš slavil celý víkend. Oslavu završil nedělní pitkou, kdy jeho kamarádi přinesli vodku. Druhý den se mu v práci udělalo zle. V úterý už si vzal den volna a myslel, že to vyleží. Když začal mít problémy se zrakem, přítelkyně jej donutila k návštěvě lékaře. Ostatní účastníci narozeninové párty žádné potíže zatím nemají. „Snad se mi zrak vrátí. Vidím obrysy, ale mám dojem, že se to zlepšuje,“ dodal muž.

Výrobcem této láhve vodky je likérka Granette & Starorežná Distilleries. Ta vyrábí desítky značek alkoholu, mezi nejznámější patří Stará myslivecká. Zřejmě se ale také stala obětí podvodu.

„Kvalita, složení a množství surovin je kontrolované jak u dodavatelů, tak interně naší společností i státními orgány. Věříme v rychlé vyšetření celého případu a tím pádem k očištění dobrého jména,“ uvedla likérka v prohlášení.

Večer s ní pil a... Ráno ji našel mrtvou!

Policie kvůli podezření z prodeje pančovaného alkoholu zatkla provozovatele (37) večerky ve Zlíně. Vyšetřovatelé pracují s verzí, že o původu alkoholu věděl. Z podobného zdroje si alkohol zřejmě přinesl i pan Jiří. Kvůli tomu zemřela žena.

„Flašku jsem koupil ve Fryštáku ve vinotéce,“ říká Jiří (62). „Večer jsme ji pili, ráno jsem přišel pomoct se zednickou prací, a už nežila, nedýchala, byla v posteli,“ popisuje události. Sám přežil bez následků.

Zakázali prodej na trzích!

Metylalkohol zabíjí a hospody proto zejí prázdnotou. Nebo si štamgasti nedávají oblíbené panáky. Ještě opatrnější jsou pak lidé u trhovců. „Dnes tady byl chlápek pro vodku a zeptal se mě, jestli jsem ochotný dát si s ním panáka,“ uvedl Štěpán Mucha z Pražské tržnice.

To však ještě netušil, že ho – stejně jako jiné trhovce – postihne rozhodnutí vlády, která včera odpoledne přes média vyhlásila plošný zákaz prodeje tvrdého alkoholu ve stáncích. Bude platit až do odvolání, trhovce navíc čekají tvrdé kontroly.

Pomozte v pátrání: Dostanete milion!

To tu ještě nebylo! Pavel Čaniga, jednatel kroměříšské Likérky Drak, jejíž výrobky se staly terčem padělatelůvrahů, od vypuknutí metanolové kauzy přišel dle vlastních slov o desítky milionů korun. Policie s ním prý nespolupracuje, a tak chce přispět k uzavření případu z vlastní kapsy!

„Rozhodl jsem se, že dále nebudu čekat na šetření policie a nabízím odměnu 1 milion korun tomu, kdo podá informaci vedoucí k dopadení pachatele, který vyrábí či vyrobil padělky Likérky Drak,“ uvedl v prohlášení.

Dávno vyprázdněné barely od alkoholu, na kterých bylo logo jeho firmy, totiž někdo s největší pravděpodobností znovu naplnil smrtícím roztokem a prodával po trafikách. Okolkované výrobky by však měly být v pořádku.

Chyba, anebo úmysl?

Vyšetřovatelé Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) jsou čím dál tím blíž k vyluštění záhady metanolového trávení. „Vypadá to, že došlo k záměně metanolu za etanol (líh, pozn. red.) v nějaké likérce nebo provozu,“ řekl včera mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Kromě pančování jde nyní o nejsilnější vyšetřovací verzi. Za tragickými úmrtími by tak byl hloupý omyl.

Tak se baví Češi - Drsné vtipy z internetu!

Jako Češi jsme zvyklí tropit si srandu i z těch nejvážnějších témat. Dobře ale víme, že ve chvíli, kdy umírají mámy a tátové od rodin, veškerá legrace končí. Anebo snad ne? Vtípky, které v posledních dnech dobyly internet, by totiž nasvědčovaly, že neznáme hranici…

Přidal se i syn premiéra!

Ačkoliv premiér Petr Nečas (47, ODS) včera na zasedání vlády řešil, jak metanolovému nebezpečí zamezit, jeho starší syn Ondřej (25) se v soukromí svého facebookového profilu celé věci pochechtával.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.