Primátor Brna Onderka hájí svou espézetku: Já a kmotr? Chci, aby mě každý poznal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Primátor Brna Onderka hájí svou espézetku: Já a kmotr? Chci, aby mě každý poznal!

Brněnský primátor Roman Onderka.
Brněnský primátor Roman Onderka. (ČTK, ara)

Brněnský primátor Roman Onderka (46, ČSSD) by si někdy měl raději zamknout pusu na zámek. Pět »espézetek« končících snadno zapamatovatelným čtyřčíslím, tedy v kmotrovském duchu, má prý na svém voze on a další vlivní úředníci jen pro lepší přehled na veřejnosti. Jinými slovy popsal to, čím se tak rádi prezentují právě kmotrové.

„Pět služebních automobilů Škoda Superb, které má vedení města k dispozici, je v pronájmu od městské společnosti Brněnské komunikace. Takto číselné SPZ jsme udělali s těmito důvody: lehká identifikace vozu, a to v rámci nejenom Brna, ale celé České republiky, přehledné a průhledné používání automobilu zejména na veřejnosti. Pouhé postavení čtyř čísel v řadě nemůže být nikdy prominentní,“ sdělil Onderka deníku Aha!.

Jenže! Právě přehledné a dobře zapamatovatelné čtyřčíslí budí respekt například u policistů. Kmotři tak totiž rádi dávají najevo, že mají kontakty a vliv.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.