Čeští špioni v Řecku? Sbírali podklady pro počítačovou hru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čeští špioni v Řecku? Sbírali podklady pro počítačovou hru!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zatímco běžní čeští turisté si v Řecku fotili a filmovali přírodu, památky a zdejší život, dva mladíci (28, 33) si zdokumentovali vojenské základny. A teď sedí v cele, jsou totiž podezřelí ze špionáže!

Řecká policie zadržela muže už v neděli, když filmovali veškeré vojenské objekty na ostrově Limnos u hranice s Tureckem. Mladíci jsou zaměstnanci pražské společnosti Bohemia Interactive, která se podle svých webových stránek zabývá vývojem herního softwaru. Mladíci měli údajně pořídit záznamy vojenských základen, táborů a letiště, aby graficky co nejvěrněji ztvárnili bitevní pole v chystané počítačové hře.

Vedení ostrova Limnos již před rokem zatrhlo plánované virtuální využití ostrova coby bojiště v české počítačové hře Arma3. Ohrazovalo se tím, že by to mohlo poškodit turistický ruch a narušit strategickou bezpečnost. „Byli vyslýcháni a jejich obvinění je vážné,“ uvedla konzulka Blanka Kovacsová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.