Otravy metanolem dál děsí Česko: V nemocnici oslepl další muž (65)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Otravy metanolem dál děsí Česko: V nemocnici oslepl další muž (65)!

V nemocnici oslepl další muž (65)!
V nemocnici oslepl další muž (65)! (ČTK – Stanislav Zbyněk, PČR)

Děsivé! Lékaři v celém Česku jsou v pohotovosti a ptají se, kolik lidí ještě zemře v souvislosti s pančovaným alkoholem, který obsahuje smrtelně jedovatý metanol. Otravy se po Moravskoslezském a Jihomoravském kraji rozšířily i do středních Čech, kde v příbramské nemocnici leží v kritickém stavu muž (65), který už kvůli alkoholu oslepl. Včera se navíc objevily dva nové případy otravy v Ostravě a dva v Přerově.

Vyhlídky pacienta z Příbrami nejsou vůbec dobré! Otrávený podle policejní mluvčí Moniky Schindlové přišel na ošetření do příbramské nemocnice v neděli večer. Lékaři je nyní udržován v umělém spánku na jednotce intenzivní péče. „Nejdříve prý viděl černobíle, následně oslepl úplně,“ vysvětlila Schindlová.

Muž přiznal, že vypil asi sedm panáků vodky zakoupené v kamenné prodejně v Příbrami. „V obchodě policie zabavila alkohol v šestilitrových plastových barelech, na nichž byly uvedené nápisy »originál vodka jemná« nebo »tuzemák« a na etiketě je jako výrobce napsána Likérka Drak,“ popsala mluvčí. Firma se však brání. Podle majitele nejspíš barely někdo zneužil a znovu naplnil nekvalitním alkoholem.

Znepokojení nad celou situací vyjádřil i náměstek ředitele havířovské nemocnice Jaroslav Lux. „Zaráží nás, že je to vůbec možné, že se alkohol čepuje v trafikách, což jsem vůbec nevěděl. Je důležité, aby si lidé dali pozor nejen na to, s kým pijou, ale i co pijou,“ soudí Lux.

Tohle už metanol způsobil

6. září: Karvinská policie oznámila, že žena (†59) a její manžel (†62) v Havířově zemřeli na otravu metanolem po požití nelegálně upraveného alkoholu. Další 4 lidé byli hospitalizováni, jeden z nich oslepl.

7. září: V ostravské fakultní nemocnici zemřel muž (†59). Policisté společně s hygieniky našli zdroj nekvalitního alkoholu a podezřelý nápoj zajistili. V Orlové na Karvinsku přibyl další otrávený pacient.

8. září: V jihomoravských nemocnicích leží dva noví pacienti, v Kyjově muž (29) a ve Znojmě muž (42), který pochází z Havířova. Oba v kritickém stavu.

9. září: Policie obvinila muže (36) z Havířova na Karvinsku, který má problémy s metanolem zřejmě na svědomí. V Ostravě se objevil další otrávený, jeho stav není vážný.

10. září: Otravy se rozšířily i do Středočeského kraje. V nemocnici v Příbrami leží muž (65), který údajně pil vodku. Podle policie kvůli metanolu oslepl. Tři ze čtyř pacientů, kteří pobývají v havířovské nemocnici, jsou stále v kritickém stavu. Přibyly nové vážné případy otravy v Ostravě a pak také v Přerově.

Přečtěte si
zadnice
11. 9. 2012 • 13:57

Předlistopadová kriminálka, nebo StB by měla pachatele nato šup!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.