Přísný prezident Václav Klaus: Pohrozil školákům! A zadal jim těžký rébus! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přísný prezident Václav Klaus: Pohrozil školákům! A zadal jim těžký rébus!

Hlava státu včera předstoupila před školáky-zelenáče.
Hlava státu včera předstoupila před školáky-zelenáče. (ČTK)

Prezident republiky Václav Klaus (71) se včera naposledy coby hlava státu šel podívat, jak zahajují rok prvňáčci i starší školáci. V březnu mu totiž skončí v pořadí druhý mandát. Letos si vybral základní školu Na Smetance na pražských Vinohradech. A dětem pohrozil, že jestli se nebudou učit, pořádně si na ně posvítí!

V jedné ze tříd se totiž pozastavil nad výhledem z okna. „Máte tu krásný výhled na Pražský hrad,“ povšiml si. „To znamená, že i já mám dobrý výhled sem. Asi si pořídím dalekohled a budu sledovat, jestli nezlobíte,“ dodal.

A co prezidenta v českém školství trápí? Děti nemají dost dobrý dril v matematice či češtině. „Myslím, že se musí dodržovat ta základní výuka klasických předmětů, z těch by děti neměly unikat a nemělo by jim to být umožňováno,“ podělil se o názor.

Do základky, tentokrát v Davli u Prahy, zavítala i první dáma Livia Klausová (68) a ostužkovala prvňáčky. Prozradila, že ji právě tato role na začátku každého září baví, a že se jí nehodlá jen tak vzdát! „Doufám, že ani v dalších letech neminu začátek školního roku a že i když nebudu první dáma, že mě na zahájení školního roku pozvou,“ řekla.

Domácí úkol od prófy Klause!

Coby vystudovaný ekonom má náš pan prezident k matematice více než blízko. Třídu deváťáků proto včera potrápil matematickým rébusem, na který ale nebyli schopni odpovědět ani žáci ani učitelský sbor. Zadal jim jej tedy jako domácí úkol. Potrapte i vy své mozkové buňky s Klausem, kterému nechybí ani skutečný profesorský titul.

ZADÁNÍ: 2 3 4 5 + =

„Seřaďte symboly a čísla tak, aby vznikl matematicky platný vzorec.“

Výsledek najdete ve středečním Aha!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.