Rekordní odškodnění za smrt rodičky: 3,5 milionu za život mámy! Tvrdý flastr pro třebíčský špitál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rekordní odškodnění za smrt rodičky: 3,5 milionu za život mámy! Tvrdý flastr pro třebíčský špitál!

Za pravdu o smrti své ženy bojoval Jaroslav Hlavatý s lékaři dlouhých šest let.
Za pravdu o smrti své ženy bojoval Jaroslav Hlavatý s lékaři dlouhých šest let. (ČTK – Luboš Pavlíček)

Měli opravený dům, právě se odstěhovali od rodičů a těšili se na další miminko. Život ale Jaroslavu Hlavatému (42) z Myslibořic na Třebíčsku zasadil z hodiny na hodinu krutou ránu. Při porodu třetího dítěte, holčičky, v třebíčské porodnici manželka Jitka (†36) umřela. A vinou doktorů!

Dlouhých šest let »bílá mafie« tvrdila, že na pooperační komplikace, teď ale porodníci přiznali: Za smrt rodičky můžeme my! Vdovci a třem polosirotkům (dnes 23, 18 a 6) nyní soud přiznal 3,5 milionu korun odškodného!

Když vezl Jaroslav Hlavatý před šesti lety svou ženu do porodnice, netušil, že radost z příchodu nového přírůstku do rodiny vystřídá pláč a zármutek ze smrti milované manželky a maminky společných dětí. „Syn se sesypal hned, mladší Michalkou smrt maminky zamávala o dva týdny později,“ popsal Jaroslav. Třetí Šárka mámu nikdy nepoznala...

Lékaři rodinu celých šest let přesvědčovali, že za smrt mohly komplikace po porodu. Byla to ale lež! A brněnský soud nyní vynesl verdikt, v jehož odůvodnění se píše: „Jitka Hlavatá zemřela kvůli chybě lékařů, nevšimli si krvácení z protržené dělohy do břicha.“

To, že matku tří dětí nechali doktoři vykrvácet, poprvé připustila nemocnice až tento týden. Soudkyně Dagmar Bartlová tak rekordně vysokou částku přiznala především kvůli laxnosti nemocnice a »neférovému boji«, v němž se lékaři kryli navzájem. Každé z dětí má na základě verdiktu nárok na milion, vdovec na půlku.

Ačkoli to život Jitce Hlavaté nevrátí, Jaroslav rozhodnutí soudu bere jako určitou satisfakci. „Konečně byla uznána jejich vina. Děti mají alespoň nějaké startovné do života,“ řekl pozůstalý manžel.

Třebíč = továrna na průšvihy

3,5 milionu korun je dosud nejvyšší částka, jakou kdy soud v Česku přiznal jako kompenzaci za smrt člověka vinou lékařů. Zaplatit ji má třebíčská porodnice, stejná nemocnice, jež v minulosti musela dát 3,2 milionu korun rodinám, jimž zaměnila novorozence – Nikolku (5) a Veroniku (5). Stalo se to pouhý měsíc po smrti Jitky...

Přečtěte si
rejpal3
2. 9. 2012 • 00:10

To je nehorázné - šest let lží... Čím je pro tyto lékaře lidský život? Proč mají ještě diplomy a právo léčit? Také stávkovali za vyšší mzdy? Ministerstvo zdravotnictví neví, kde má ušetřit? Vyhoďte ty hyeny a zavřete tu porodnici!!!

rejpal3
2. 9. 2012 • 00:07

Ty jsi dobrý člověk, já to vím.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.