Láďa (19) si objednal vraždu kamaráda (†19) ze školy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Láďa (19) si objednal vraždu kamaráda (†19) ze školy

Fotografie
Fotografie (internal)

Zohavené tělo muže bylo nalezeno 7. září 1981 na smetišti nedaleko autobusové zastávky v pražské Hostivaři. Vyšetřovaní odhalilo šokující okolnosti: Jana P. (†19) z Prahy 10 ubodal kamarád Ladislav V. (19) společně s bývalým spolužákem Jiřím N. (18). Byla to chladnokrevně naplánovaná a objednaná vražda!

Láďa a Honza se znali již od 5 let, dva nejlepší kamarádi, oba z rozvrácených rodin, chodili do stejného učiliště. V šestnácti spolu začali fetovat, čichat toluen. Honza učňák nedodělal a Láďa musel jeden ročník kvůli léčení opakovat. Léčbu ale stejně jako školu flákal a hrozilo, že bude muset nastoupit  do léčebny v Bohnicích, což by znamenalo vyhazov ze školy.

Tehdy Honza Láďovi »dal nůž na krk«: buď s ním půjde do »kšeftu« – krádeží, které měly vynést 10 tisíc korun, když odmítne, napráská ho, že pořád fetuje. Toho se Láďa bál a nekamarádské vydírání ho naštvalo natolik, že se rozhodl Honzu z pomsty zabít.

Dokonce si na něj objednal vraha, rváče a surovce Jiřího N., ten ochotně souhlasil, že mu se zabitím vyděrače pomůže. V půl jedenácté v noci zákeřnou lstí vylákali Honzu ven. Láďa nejdřív zezadu udeřil Honzu kamenem do hlavy. Omráčen padl k zemi.

Jiří i Láďa jej na střídačku bodali kapesním nožem do zad. Bezduchého Honzu odtáhl Jiří na nedaleké smetiště a pro jistotu mu ještě několikrát hodil na hlavu asi 20 kilo vážící kámen. Ladislav byl odsouzen na 20 let, Jiří na 14 let basy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.