Zázrak z Brazílie: Tyč prošla hlavou! On tu hrůzu přežil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zázrak z Brazílie: Tyč prošla hlavou! On tu hrůzu přežil!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dělník Eduardo Leite (24) by měl být mrtev. Při práci na stavbě na něj z 5. patra spadla skoro dvoumetrová kovová tyč. Zapíchla se mu zezadu do hlavy a vyšla mezi očima. Přesto bude po operaci v pořádku a bez následků! I lékaři hovoří o zázraku.

Když zraněného přivezli do nemocnice v Rio de Janeiru, byl Leite při vědomí a dopodrobna vylíčil, co se mu stalo. Na stavbě nového domu měl sice helmu, ale ta mu vůbec nepomohla. Kovová tyč nabrala při pádu z víc než dvacetimetrové výšky rychlost a skořepinou prošla jako nůž máslem. „Po vyšetření jsme se rozhodli, že tyč vytáhneme stejným směrem, jakým dovnitř vnikla,“ říká ředitel nemocnice Luiz Essinger.

Operace trvala pět hodin a byla úspěšná. Pacient nejen žije, ale zdá se, že nebude mít po zranění žádné následky. „Jen ho trochu bolí hlava,“ dodává Essinger s úsměvem člověka, který právě zažil zázrak. „Obličej měl celý od krve, ale seděl tam, jako by se nic nestalo. Prý ani necítil bolest, to je neuvěřitelné,“ říká Leiteho žena Lilian se slzami štěstí v očích.

Padnout tyč o pár centimetrů vedle, přišel by Leite o oko a celá levá strana jeho těla by ochrnula. Takhle tyč trefila snad jedinou oblast mozku, která neukrývá žádná centra životně důležitých funkcí. Zraněný zůstane v nemocnici dva týdny a pak bude převezen domů, kde se zotaví v péči milující manželky. Policie se mezitím snaží zjistit, zda tyč spadla náhodou nebo cizím zaviněním.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.