Kandidát na prezidenta Miloš Zeman: Ten je nóbl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman: Ten je nóbl!

Před dvěma týdny Zemanovi odoperovali šedý zákal a musí nosit sluneční brýle. Ty má luxusní. Značka Porsche Design se prodává za bezmála 7 tisíc, což tvoří polovinu Zemanova důchodu.
Před dvěma týdny Zemanovi odoperovali šedý zákal a musí nosit sluneční brýle. Ty má luxusní. Značka Porsche Design se prodává za bezmála 7 tisíc, což tvoří polovinu Zemanova důchodu. (Aha! – Petr Novotný, ara)

Expremiér, »jezevec« z Vysočiny a kandidát na prezidenta republiky Miloš Zeman (67) čelil nařčením, že není na tak vysokou funkci dost nóbl. Kritikové naráželi na jeho svérázný přístup k módě i fakt, že se bez okolků odstěhoval z hlavního města na chalupu na Vysočině, kde si ohříval párky a polehával na loukách. Usilování o křeslo hlavy státu ale Zemana změnilo!

Když včera svolal novináře, aby představil svoji kancelář, nejelo se nikam jinam než do Loretánské ulice pod Pražským hradem. Odtud je to co by kamenem dohodil k Schwarzenberskému či Hrzánskému paláci. A další bonbonek: Zeman bude do prezidentské volby sídlit přímo v bytě, kde před šedesáti lety žila dcera Tomáše Garriguea Masaryka, zakladatelka Československého červeného kříže Alice Masaryková.

Zeman přiznal, že »kancl« vidí poprvé. „Jsem rád, že mí přátelé vybrali dům, kde svého času bydlela Alice Masaryková. Není to laciné gesto. Můj první kontakt s politikou byl v osmnácti letech, kdy jsem kvůli referátu o Masarykovi měl dva roky zakázáno studovat vysokou školu,“ zavzpomínal.

Při výhledu z terasy si navíc pochvaloval, že hned pod jeho bytem je hospoda. „Tam si rád po práci zajdu,“ řekl politik, který z původní becherovky před lety přesedlal na bílé víno.

A kolik za luxusní lokalitu platí? Jednu korunu měsíčně! Nájem přitom činí padesát tisíc korun na jeden měsíc. K této částce je ještě navíc potřeba přičíst poplatky za služby.

Bývalý premiér má totiž v zádech občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana, které za něj nájem takříkajíc vyřeší. Jako zástupci sdružení vystupují předseda Strany práv občanů – zemanovců Vratislav Mynář, umělec Karel Srp a předseda sdružení Eduard Zeman…



Autor:  vr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.