Zemědělec měl štěstí jako vystřižené z filmu Vesničko má středisková: Napodobil Drápalíka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zemědělec měl štěstí jako vystřižené z filmu Vesničko má středisková: Napodobil Drápalíka!

Pod traktorem uvězněný řidič žil, měl ale potíže s dýcháním, na hrudník mu tlačil volant.
Pod traktorem uvězněný řidič žil, měl ale potíže s dýcháním, na hrudník mu tlačil volant. (HZS Libereckého kraje)

Jako »klikař« Drápalík (Rudolf Hušínský ml.) z filmu Vesničko má středisková si teď zřejmě připadá traktorista (50) ze Rváčova na Liberecku. Skončil pod traktorem a zázrakem přežil. Jenže...

Muži na rozdíl od filmového hrdiny Drápalíka, kterého nedopatřením přejel Turek kombajnem, museli z vraku traktoru pomoci hasiči a teď ho dávají do kupy lékaři v nemocnici.

„Muž pracoval na hromadě siláže, a když najel na její okraj, utrhla se s ním. Traktor se převrátil na levý bok a pak na střechu,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Hasiči »kaskadéra«, který měl v krvi 2,68 promile alkoholu, vyprostili pomocí hydraulického nářadí. „Odstřihli jsme volant, který mu mačkal hrudník, a odstranili řadicí páku,“ popsal zásah velitel čety semilských hasičů Jaroslav Matoušek.

Co se ještě stalo:

Hrůzný pohled se naskytl hasičům po požáru trafostanice na poli v Hradci Králové. Na sloupu vysokého napětí visely mužské nohy a na zemi ležela druhá polovina těla. Výboj muže (†53) doslova přepálil. Proč na smrtící místo lezl, policie zjišťuje. „Jestli chtěl spáchat sebevraždu, nebo krást, vyšetřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Šanci přežít neměl včera ani dělník (†38) v areálu společnosti Betonika plus v Lužci nad Vltavou na Mělnicku. Před zraky kolegů ho zavalila betonová skruž, která se zřejmě uvolnila z jeřábu.

Minimálně sedm metrů proletěl vzduchem Angličan (39) v Praze 7, když se v zoufalství vrhl z činžovního domu. Život mu zřejmě zachránilo to, že v hloubce pod ním byla další střecha a ne až chodník. Záchranka ho odvezla na traumatologii motolské nemocnice v Praze.

Autor:  vet

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.