Nebohá stařenka (94): Přišla o 150 000 Kč! Senioři, nenechte se napálit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nebohá stařenka (94): Přišla o 150 000 Kč! Senioři, nenechte se napálit!

Nebohá stařenka
Nebohá stařenka (Profimedia.cz)

Pomocí neuvěřitelné drzosti obraly dvě zlodějky ženu (94) o 150 000 korun přímo v jejím bytě. Ke krádeži by přitom vůbec nemuselo dojít. Stařenka ale nalétla obvyklé fintě podvodníků a příliš si pustila povedenou dvojici k tělu. A také do bytu...

Zlodějky měly svůj plán zjevně dobře připravený. U staré paní nejprve zazvonila asi třicetiletá žena, která se vydávala za pošťačku. Řekla, že pro ni má 1000 korun z pojišťovny.

„Seniorka ji vpustila do domu a následně i do svého bytu. Podvodnice jí ukázala pětitisícovou bankovku a poprosila o vrácení čtyř tisíc korun nazpět. Žena odešla do vedlejšího pokoje, kde ze zásuvky vyndala potřebné peníze,“ popisuje mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. Tím ale prozradila, kam schovává peníze.

Záhy se u dveří objevila další, asi padesátiletá žena, která tvrdila, že potřebuje nutně na záchod. „Obě dělaly, že se neznají. »Pošťačka« ještě seniorku upozornila, že by neměla pouštět cizí lidi do bytu. Zatímco vystrašená seniorka hlídala druhou ženu u WC, mladší vnikla do vedlejšího pokoje, odkud ze zásuvky vzala všechny naspořené peníze,“ dodala mluvčí. Obě ženy pak utekly.

10 nejčastějších fint, při kterých vás okradou

Zazvoní a tvrdí, že...

…je posílá příbuzný, kterému se stala nehoda a potřebuje peníze nebo jinou materiální pomoc.

…sami byli účastníky nehody, vy jim můžete penězi pomoct.

…stali jste se výherci nějaké soutěže, jen zbývá doplatit vstupní poplatek.

…udělalo se jim nevolno, potřebují se napít, nabrat dech.

…jsou instalatéři, elektrikáři, plynaři apod., musí tedy dovnitř.

…firma, která vám dodává energii, např. mění podmínky, je třeba uhradit zálohu.

…přinesli telegram a je třeba jít ke stolu podepsat převzetí.

…přišli vám vysvětlit principy důchodové reformy, k čemuž potřebují čas.

…mají vzkaz pro souseda a potřebují jen tužku a papír (uvádějí konkrétní jméno, které si přečtou na schránkách), napíšou jej u vás u stolu.

…jdou s vámi vyplnit průzkum veřejného mínění, za což vám slíbí i sto korun. Otázek je však mnoho, a to přeci nejde mezi dveřmi.

Takhle svůj majetek snáz ochráníte

Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu.

Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi.

Pořiďte si panoramatické kukátko, které vám umožní dobře si návštěvníka prohlédnout, instalujte si na dveře bezpečnostní řetízek.

Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odečet plynu apod.), nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe – zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se odvolává.

Nepodléhejte lákavé vidině snadného zbohatnutí. Podomní nabídky výher v loterii nebo výhodných koupí odmítejte – většinou jde o podvod.

Udržujte dobré vztahy se sousedy v domě. Napište si jejich telefonní čísla, jejich pomoc bývá nejrychlejší.

Důležitá telefonní čísla (policie, lékař, hasiči aj.) mějte viditelně blízko telefonu.

Falešný exekutor inkasoval 20 milionů!

Pražští detektivové řeší případ, který nemá v historii podobných podvodů obdoby. Evidují už 1800 poškozených, které měl podvést jeden jediný falešný exekutor. Na jejich důvěřivosti vydělal zhruba 20 milionů! Policisté jsou navíc přesvědčeni, že se nejedná o konečné číslo.

Podvodník se skrýval za smyšleným jménem Marek Holeček, své oběti zejména z řad seniorů klamal zfalšovanými webovými stránkami rychlyexekutor.cz a zaštiťoval se smyšlenou Exekutorskou unií. Oslovoval své oběti výzvou, aby zaplatily, jelikož je na jejich majetek nařízena exekuce.

Přečtěte si
anezat
13. 8. 2012 • 19:37

lunatic
13. 8. 2012 • 11:51

Z takovéto knížky jim je zas sebere prohnaný úvěrový manažer tím,že půjčí peníze lidem,kteří "rozjíždí" takové projekty,které jaksi nemají budoucnost = viz.mnoho slibně ambiciozních,ale nesplácených podnikatelských úvěrů

lunatic
13. 8. 2012 • 11:42

Klidné prožívání STÁŘÍ takovýchto jedinců by měli garantovat potomci - bohužel,asi platí:Rodiče s péčí vychovají 4-5 dětí a ti jim = na oplátku leda tak seberou penzi! Proč mít teda potomky - aby mi měl kdo zatlačit oči? To udělá přeci i patolog ...

hillaarkaa
13. 8. 2012 • 11:34

Znala zdroj a slabé stránky.Jít tak do Parlamentu a Strakovky,byly by bez kšeftu Tam by jim nehodili ti "chudáci" ani na polívku

hillaarkaa
13. 8. 2012 • 11:31

Věř tomu,že nezavřou Modroptačí ludry takové ještě vyzvednou a pojmenují po nich ulice a letiště.však jednoho už známe

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.