Otřesné! Tak je zřídil syn! Martu (79) a Zdeňka (82) týral dlouhých 5 let... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otřesné! Tak je zřídil syn! Martu (79) a Zdeňka (82) týral dlouhých 5 let...

Paní Marta a pan Zdeněk se ještě dnes chvějí jako osiky.
Paní Marta a pan Zdeněk se ještě dnes chvějí jako osiky. (pro Aha! – Jan Čada)

Rány pěstí do obličeje a hrudníku, kroucení nosy, dupání podrážkou boty na prsty u nohou, hrozivé strkance, po nichž zpravidla končili na zemi... Přesně takovým otřesným způsobem vracel lásku svým starým rodičům ve Fryštáku na Zlínsku jejich vlastní syn (48)! Útočit na ně měl dlouhých pět let! Přitom od úřadu pobírá dávky za to, že o ně pečuje...

Hrůzy odehrávající se v chátrajícím domku vygradovaly minulý pátek. Sousedé slyšeli křik, nářky, výhrůžky smrtí a volání o pomoc... Syn se v opilosti vrhl na oba staré, bezmocné rodiče, s nimiž sdílí domácnost. „Kroutil mi rukou a nosem, až jsem brečela,“ popisuje chvíle, kdy si myslela, že její život končí, málo pohyblivá paní Marta (79).

A podobně mluví i její manžel, jemuž se pod okem, na které je takřka slepý, rýsuje podlitina. „Kroutil mi nosem, dával rány do obličeje a do prsou,“ popisuje tatínek Zdeněk (82). Modřiny mají všude po těle, ale chlubit se s nimi nechtějí. „Množství oděrek, otoků a hematomů si vyžádalo převoz manželů do nemocnice,“ potvrdil brutalitu útoku policejní mluvčí Petr Jaroš.

Marta se Zdeňkem jsou bezradní. Nevědí, co bude dál. Policisté jejich povedeného synka, jenž měl nadýchat 2,5 promile alkoholu, vykázali na deset dnů z domu a oni se děsí odplaty. „Jsme rádi, že jste přišli, bojíme se,“ chvěli se. Nevylučují ani to, že proti synovi nebudou svědčit, a případ tak vyšumí do ztracena... Policie má přitom podezření, že je syn týral až pět roků, za což mu hrozí až osmileté vězení.

Výzva

Chová se k vám okolí surově? Víte o kamarádce, sousedovi, že je týrá vlastní rodina či někdo z okolí? Kontaktujte policii na lince 158! Anebo napište SMS na telefon 725 92 92 92 či pošlete e-mail na aha@ahaonline.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.