Usámu jsem měl zastřelit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Usámu jsem měl zastřelit!

Nejhledanější terorista světa Usáma bin Ládin. Tajné služby z celého světa po něm zatím marně pátrají.
Nejhledanější terorista světa Usáma bin Ládin. Tajné služby z celého světa po něm zatím marně pátrají. (: ČTK a bild.de)

SaNAÁ – Čtyři roky byl osobním strážcem nejhledanějšího teroristy světa. Abu Jandal zná téměř všechna tajemství Usámy bin Ládina. Vousatý muž s turbanem u sebe neustále nosí dvě zbraně. Svou vlastní a jednu pro případ nutnosti.

„S ní jsem ho měl zastřelit,“ šokuje Abu Jandal (33). Usáma bin Ládin, muž, který má na svědomí tisíce lidských životů, se stále skrývá kdesi v afghánských horách.

Po celé čtyři roky byl Jandal osobním strážcem nejhledanějšího teroristy na světě. V rozhovoru pro americkou televizní stanici CBS odkryl svou úlohu: „Pokud by na šejka bin Ládina zaútočili, neměli jsme ho zachraňovat – naší povinností bylo zabít ho.“ To prý bylo přání šéfa teroristické organizace al-Kajdá. Přímo od Usámy bin Ládina dostal zbraň nabitou osmi kulkami. Měl strach, že by padnul do rukou Američanů? Měl strach z mučení?

Jeho osobní strážce o svém šéfovi mluví stále s respektem jako o »šejkovi«. „Netoleroval nikoho bez respektu. Kdo byl sprostý a nadával, byl potrestaný.“ Pro Usámu bin Ladina pracoval Jandal mezi roky 1996 a 2000. Pak byl zatčen. Nyní žije v Sanaá (Jemen). Jandal přísahá, že jeho bývalý šéf se skrývá v nepřístupných horách Afghánistánu: „Šejk tam žije o chlebu, vodě a datlích.“

I tak věří Jandal, že kmotr teroristů znovu brzy udeří. „V lednu nabídnul Američanům smír a vyhrožoval následky pokud jej odmítnou. Evropané už jednou jeho nabídku na klid zbraní odmítli – pak bin Ladin udeřil při teroristickém útoku v Madridu a Londýně.“ Jeho temná předpověď: „Když šejk něco slíbí, tak to i splní.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.