Stres, tlačenice, dlouhé fronty, všude plno lidí… Dárky nakupujte raději v noci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Stres, tlačenice, dlouhé fronty, všude plno lidí… Dárky nakupujte raději v noci!

 (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Už to začalo! Nákupní horečka, stres, tahanice o zboží a nekonečné fronty u pokladen! To vše při shánění vánočních dárků. Děsí vás to? Chcete se vyhnout nákupnímu shonu a tlačenicím v obchodech? Pak vám nezbude než nakupovat v noci! Deník Aha! vám přináší přehled obchodů, kde můžete nakupovat v prosinci i po půlnoci.

Hypermarkety před Vánocemi prodlužují otevírací dobu

Některé velké obchody budou mít v prosinci otevřeno celou noc. Nonstop bude otevřena řada hypermarketů Tesco (včetně těch, které tato společnost převzala od firmy Carrefour), nebo Hypernova v Průhonicích u Prahy. „Řídíme se poptávkou, která si v Průhonicích před Vánocemi žádá nonstop otevírací dobu. Ve velkých městech jako Pardubice nebo Ostrava pak bude otevírací doba prodloužena do půlnoci, v menších místech do 22 hodin,“ uvedla Kateřina Pecinová, mluvčí společnosti Ahold, která Hypernovu vlastní. Vysoká poptávka po nonstop otevírací době vedla ke stejnému kroku i řetězec Tesco. „Zájem zákazníků je velký, proto jsme se rozhodli jim vyhovět,“ řekla mluvčí Tesca Jana Matoušková. Podle jejích slov bude ale také potřeba přijmout nové zaměstnance, kteří nonstop provoz zajistí. „Předběžně to budou desítky lidí do každého hypermarketu,“ odhadla Matoušková.

I další obchodní řetězce sice prodlouží svou otevírací dobu, ale nonstop provoz zatím nechystají. „Není to pro nás ekonomicky výhodné,“ řekl Boris Malý z marketingu společnosti Globus. Podle jeho slov bude pouze prodloužena otevírací doba až do 23. hodiny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.