Ministerstvo plánuje: Náramky pro psychicky nemocné seniory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ministerstvo plánuje: Náramky pro psychicky nemocné seniory!

Jedna z možných podob náramku pro nemocné nebo vězně.
Jedna z možných podob náramku pro nemocné nebo vězně. (Profimedia.cz)

Hlídací elektronické náramky podobné těm, které v zahraničí nosí domácí vězni, by u nás v budoucnu mohli mít na rukou připevněné také psychicky nemocní či lidé trpící stařeckou demencí. Uvažuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Náramky by mohly uvolnit léčebny a zařízení, která praskají ve švech kvůli tomu, že pečují o lidi, kteří v nich vlastně nemusejí být a jsou tam jen »hlídáni«. Už nyní se na pacientech trpících maniodepresí testuje systém, kterým je sledován jejich pohyb prostřednictvím mobilního telefonu. Z pohybu se dá totiž poznat, v jaké fázi se takto nemocný člověk nachází, zda je aktivní, nebo naopak v útlumu, a tak třeba potřebuje akutní pomoc.

Ministerstvo spravedlnosti od počátku července testuje elektronické náramky na hlídání lidí odsouzených do domácího vězení. Zkušební provoz 25 monitorovacích zařízení potrvá do konce listopadu. Elektronické hlídání by chtělo spustit až od 500 lidí odsouzených do domácího vězení. Zatím jich je zhruba polovina.

Přečtěte si
hillaarkaa
1. 8. 2012 • 22:14

Kdy příjdou s povinným vyhlazováním s likvidací lidí jako takových,náklady na léčbu jsou drahé a paláce není z čeho živit

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.