Sobota v Česku: 7 mrtvých! Častý viník: Alkohol! Vraceli se z pařby, nedojeli... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sobota v Česku: 7 mrtvých! Častý viník: Alkohol! Vraceli se z pařby, nedojeli...

Alfa se po nárazu do stromu rozlomila.
Alfa se po nárazu do stromu rozlomila. (PČR)

Prožili krásný večer, po němž následovala dlouhá noc na diskotéce. Pro tři ani ne dvacetileté kluky ze čtyřčlenné posádky Alfa Romeo poslední. Únava, mizivé řidičské zkušenosti ve spojení se silným vozem a alkoholem vykonaly v sobotu brzy ráno své... A nejednalo se o jedinou tragickou nehodu. Češi, jezděte opatrně!

Mladíci se vydali na cestu k domovu po propařené noci po páté ráno. „Jeli z diskotéky. Ségra byla s nima, ale odjela mnohem dříve. Kluci jeli pozdě a zda pili, neví,“ řekla Aha! sestra majitele auta (19). „Jestli řídil? Nevím,“ rozplakala se.

Jeho vůz před šestou havaroval. „Ve vysoké rychlosti narazil do stromu. Náraz pak vozidlo, které se rozlomilo, odmrštil na železniční přejezd. V té době tudy naštěstí nejel vlak,“ popsala nehodu mluvčí jihočeské policie Lenka Holická. Jeden z mladých mužů (18) děsivý náraz přežil a byl transportován do nemocnice.

Byl v šoku a cestou záchranářům vyprávěl o tajemné dívce, která měla z auta těsně před neštěstím vystoupit. „Bylo to asi 300 metrů před místem, kde se nehoda stala. Nemohl si však vzpomenout, kde přesně ji vysadili. Odpoledne se nám ozvala a vypovídala, je v šoku,“ doplnila Holická.

Další sobotní nehody

● Žena si krátila ve stanici Laštovičky Rousměrov na Žďársku cestu chůzí přes koleje, na místě ji usmrtil vlak.

● Cizinec s 1,5 promile alkoholu v krvi s vozem Opel Astra v Ivanovicích na Hané na Vyškovsku vjel do protisměru. Střetl se s felicií, její řidič (63) skončil v kritickém stavu v nemocnici.

● U Radošovic na Benešovsku se střetly tři vozy, dva lidé na místě umřeli.

● U Čestic na Rychnovsku srazila dodávka Renault Master muže (†67), který na místě zahynul.

● U Chyšek na Písecku zahynula ve vozidle Škoda Felicia po nárazu do stromu dívka (†20).2020).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.